A PHILIPS és a TPV bejelentette a TV-gyártásra specializálódott TP Vision nevű vegyesvállalat létrejöttét

A vegyesvállalat hasznosítja a Philips és a TPV erősségeit a globális TV piacon és megerősíti a Philips televízió márka jövőjét

április 2, 2012

Amszterdam, Hollandia – A Royal Philips Electronics (NYSE:PHG, AEX:PHI) ma jelentette be a TPV Technology Limited-del (0903.HK) történt  televíziós vegyesvállalat létrejöttét. A TP Vision elnevezésű új vegyesvállalatnak 70%-ban a TPV-, 30%-ban pedig a Philips lesz a tulajdonosa. A TP Vision Philips márkájú TV-készülékeket fog fejleszteni, gyártani és forgalmazni.

A megállapodás létrejöttét a szükséges fúziós engedélyek, továbbá a kormányzat és TPV részvényeseinek jóváhagyása előzte meg. A TP Vision központja Amszterdamban található, vezetője Mr. Maartern de Vries lesz. A vállalat a Philips TV szakértelmét és innovációs örökségét fogja ötvözni a TPV gyártási kapacitásaival és kiváló működési szakértelmével.

„A TP Vision a globális TV piac olyan erős szereplője lesz,  amely biztosítja a Philips TV márka állandósságát a piacokon” – hangsúlyozta Frans van Houten, a Philips ügyvezető igazgatója. „Az új vállalat kihasználja mind a Philips márka erősségét, innovációs erejét és ipari kapcsolatait, mind pedig a TPV további kapacitásait és gyártási erősségeit. A TV partnerség a TPV-vel lehetővé teszi, hogy a Philips az egyre erősödő piacvezető pozícióira fókuszáljon az egészségügyi, Consumer Lifestyle és világítási szektorban.”

„Örömünkre szolgál, hogy a Philips partnerünk ebben a televíziós vegyes-vállalkozásban” – mondta Jason Hsuan, a TPV elnöke és ügyvezető igazgatója. „Ez a partnerség erősíti a Philips márka pozícióját a TV szektorban, és fenntartható nyereséget generál mindkét részvényes számára. A Philips és a TPV hosszú évek óta partnerek, és bizakodóak vagyunk afelől, hogy együtt a televíziós piac még nagyobb szereplőjévé válhatunk globális szinten.”

„A TP Vison célja, hogy nyereségesebb legyen” – jelentette ki Maarten de Vries, a TP Vision ügyvezető igazgatója. „A vállalat továbbra is olyan magas szintű innovációval gyárt majd, amit a fogyasztók elvárnak egy Philips TV-től. A nemrég bevezetett 2012-es sorozatunknak minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a fogyasztók a sugárzáson és interneten szolgáltatott digitális tartalom világát élvezhessék. Olyan termékek megalkotásában hiszünk, melyek megérintik az emberi érzékeket és minden olyan piac fogyasztója által elérhető, ahol jelen vagyunk.” A TP Vision a Philips’ Television design-jáért, gyártásáért, disztribúciójáért, marketingjéért lesz felelős világszerte – Kína, India, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és Dél-Amerika bizonyos országai kivételével. A tranzakció részeként a Philips Television innovációs-és gyártóüzemeket, kereskedelmi szervezeteket, központokat és a 3 300-at megközelítő munkavállalói bázist a TP Vision vállalatba helyezik át.

A tranzakció fontos határidői és feltételei összhangban állnak a http://bit.ly/vWOxk3 linken olvasható 2011. november 1-én tett bejelentéssel.

A Philips Television független cégként működik a Philips Consumer Lifestyle üzletágon belül 2012. január 1-e óta.

További információ

Joost Akkermans