A Philips bemutatta világítási rendszerének legújabb verzióját

május 16, 2013

Eindhoven, Hollandia – Számos innovációt jelentett be a Philips, melyeknek köszönhetően a Philips Hue, a világ legokosabb LED világítási rendszere még intelligensebb és megbízhatóbb és világszerte elérhetőbb a háztartások számára. Ezek a változtatások a Hue rajongók egyre népesebb táborának lelkes visszajelzései alapján váltak valóra.

Ma a világítási rendszerekkel lehet versenyben maradni

A Hue applikáció legújabb 1.1-es verziójával az okostelefonodon vagy tableteden keresztül összekötheted a rendszert a legfontosabb internetes oldalaiddal. Ez azt jelenti, hogy a villanykörtéid reagálhatnak az időjárásra, részvényárfolyamokra, sporteredményekre, bejövő e-mailjeidre és social médiás értesítőidre. Beállításaidnak megfelelően számos módon viselkedhetnek. Például színt változtathatnak, ha esni fog, pisloghatnak egyet, ha fontos e-mailt, vagy Facebook üzenetet kapsz, fokozatosan erősödhet a fényük, ahogy megy le a nap vagy kedvenc csapatod színeiben villanhatnak fel, ha gólt szereznek. Mindez az automatizált IFTTT (If This Then That) rendszeren keresztül lehetséges, aminek segítségével az otthoni világításod számtalan izgalmas új módon kapcsolódhat a világhoz.

Új lokáció alapú világítás üdvözölhet otthon

Az 1.1-es App a Hue „jövőbiztos” rendszerének első továbbfejlesztése, mely a meglévő felhasználóknak egy egyszerűen letölthető szoftverfrissítéssel révén válik elérhetővé. Az új „geofencing” megoldás lehetővé teszi, hogy okostelefonod és tableted alapján érzékelje a rendszer, hogy mikor közeledsz vagy távolodsz az otthonodtól és ennek alapján automatikusan bekapcsolja a fényforrásokat vagy lámpákat, módosítsa a színüket, felerősítse vagy gyengítse fényüket, anélkül, hogy a telefont ki kéne venned a zsebedből.

Intuitívan alakítja életstílusod

A napi rutin visszatérő elemeit is beépítheted a Hue rendszerébe, ami illeszkedik az egész család tevékenységeihez. A felkelés, a házi feladat írás, a lefekvés körülményei ideálisan megteremthetők anélkül, hogy minden nap be kéne állítani a világítást hozzá. Ha pedig elutaznál otthonról, az időzítővel programozhatod a világítást, hogy ne tűnjön elhagyatottnak a ház és nyugodtan pihenhess.

Határtalan lehetőségek a világításban

A fejlesztők izgatottan dolgoznak a Hue lehetőségeinek kiterjesztésén és integrációján más eszközökkel és szolgáltatásokkal. Mióta a Philips március 11-én bemutatta a Hue nyitott API-ait és szoftverfejlesztői csomagját (developers.meethue.com) több mint 30 új applikáció került ki a piacra. Ezek többek között lehetővé teszik, hogy a Hue intelligens körtéi a hallgatott zenére és azok albumborítóira reagáljanak, vizualizálják a szívverésed egy otthoni edzés alkalmával, segítsenek a csillagászatban, szóbeli utasításokat kövessenek, vagy a TV képernyővel összhangban egy sokkal kellemesebb, magával ragadóbb nézői élményt biztosítsanak.

„Az embereket magával ragadta a Hue és az, hogy az intelligens világítás az intelligens otthonhoz vezető út” mondta Filip Jan Depauw, a Philips Lighting Senior Directora,. “Büszkék vagyunk, hogy az intelligens világítás segítségével jobbá tehetjük az emberek hétköznapjait. A jelenleg is zajló fejlesztések a vásárlói visszajelzések, a fejlesztőink és az új partnereinkkel szoros együttműködésben zajlanak. Tovább feszegetjük a határokat, hogy a LED világítást az intelligens otthonok központi elemévé tegyük.”

Egy okos megoldás, egy okosabb otthonért

A ZigBee Light Link szabvány segítségével a Hue lámpák nem csak egymással tudnak kommunikálni, hanem minden más ZigBeet használó eszközzel, például mozgásérzékelőkkel és termosztátokkal is, miközben még a szélessávú adatkapcsolat fenntartására is kevesebb energiát használnak, mint a hagyományos WiFi rendszerek. Más appok is elérhetőek a meetHue.com-on, amelyek segítségével tovább fejleszthető a világítási élmény. Az év folyamán további Hue fényforrás típusok érkezése és újabb innovációk is várhatóak.

Egyre több üzletben elérhető

Mivel a Philips eltökélt, hogy az intelligens világításban rejlő lehetőségeket az egész világon elterjessze, ettől a hónaptól kezdve olyan új piacon is elérhetőek lesznek ezek a termékek, mint Ausztrália, Új-Zéland, az EU minden tagállama és néhány egyéb kelet-európai ország. Azon kívül, hogy az Apple üzleteiben és az Apple.com-on is elérhető, a Hue további 550 hitelesített Apple értékesítőnél is megvásárolható lesz Európa-szerte, illetve az Amazonon az USA-ban. A kereskedelemi partnerek teljes listájáért, látogass el a www.meetHue.com oldalra!

További információért a Philips Hue-ról, kérjük látogass el a www.meetHue.com oldalra!

A hollandiai Royal Philips Electronics egy egészségügyi és well-being vállalat, amely az emberek életminőségének javítására összpontosít a legújabb innovációk időszerű alkalmazásával. A világ egyik vezető vállalataként az egészségügy, az életstílus és a világítástechnika területén, a Philips a technológiát és a designt ötvözi emberközpontú megoldásokba a fogyasztói igények és a “sense and simplicity” márkaígéret alapján

A Philips körülbelül 118 000 főt alkalmaz a világ több mint 100 országában. A 2012-ben 24,8 milliárd eurós forgalmat elérő cég piacvezető pozíciót tölt be a szív-, és az akut betegellátás, az otthoni egészségügy, az energiahatékony világítástechnikai megoldások és új alkalmazások, illetve a személyes jó közérzethez kapcsolódó életstílus termékek területén, amelyen belül erős vezető pozícióval rendelkezik a férfiborotválkozás és szőrtelenítés, a hordozható szórakoztató elektronika, illetve a szájápolás terén. További hírek a www.philips.com/newscenter oldalon találhatóak.

A Philips Hue-ról

Magas minőségű, energiatakarékos LED lámpáival, a Philips új dimenziókat nyit a fehér fény és bármely más árnyalat kikeverésében. Emellett a Philips Hue:

• El tudja menteni a kedvenc világítási beállításaidat minden szobához és napszakhoz, ezeket pedig egy pillanat alatt elő tudja hívni
  • A telefonodról bármelyik fotódat át tudja alakítani egy színpalettává, amivel életre keltheti körülötted emlékeidet.
  • A fehér fényt a meleg gyertyafénytől a trendin vibrálóig bárhogyan beállíthatod.
  • A szivárvány minden színével kellemes hangulatot teremt és kiegészíti a dekorációt.
  • Távolléted alatt is kontrollálja a világítást, hogy biztonságban tudhasd otthonod
  • Időzítőkkel segíti a napi rutinod zökkenőmentességét.
  • Segít reggel felkelni, este pedig álomba ringat.

A Philips Hue alkalmazásai tartalmaznak olyan előre programozott, úgy nevezett ’LightRecipes’-eket, amik kutatásokkal igazoltan kedvező biológiai hatással vannak a testre. Ezek a fényhatások az optimális erősségre és árnyalatra állítják a lámpákat, attól függően, hogy pihenni, olvasni, koncentrálni szeretnél, vagy épp energizálnád magad.

További információk:

Dobos Anikó
ügyfélkapcsolati menedzser

Café PR Kft.
1037 Budapest, Seregély u. 3-5.
Mobil: 20- 218- 8712
E-mail: dobos.aniko@cafepr.hu