0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

    A kávé készítésének folyamata

    A babfajták

    Kávébab

     

    A borhoz hasonlóan a megfelelő kávébab kiválasztása is a személy ízpalettáján múlik. Ennek az az oka, hogy a kávébab eltérő ízzel kapcsolatos jellegzetességekkel rendelkezik attól függően, hogy a világ melyik részén termesztik.


    A tengerszint feletti magasság, a hőmérséklet és a talaj – még a betakarítás is – egyaránt szerepet játszik. A pörkölés még több ízárnyalatot és ízdurranást hoz elő a kávébabból.


    Ha a csészébe kerülő kávéról van szó, akkor csak kétféle bab jöhet számításba: az Arabica és a Robusta.

    Arabica kávé

    Arabica

     

    Az Arabica, avagy a kávék pezsgője pompás aromás gazdagsággal jellemezhető, mely egyszerre eredményez lágy és mély aromát.

    Robusta kávé

    Robusta

     

    A Robusta kávébab, avagy a kávék koffeinkirálynője körülbelül kétszer annyi élénkítő hatással rendelkezik, mint az Arabica babok. Ez erős, kissé keserű ízt kölcsönöz a kávénak.

    Kopi Luwak kávé

    Kopi Luwak

     

    A nem mindennapi ínyencélményhez próbálja ki ezt a magas árfekvésű kávébabot, melyet az indonéziai cibetmacska ürülékéből válogatnak ki. Ez a menyétszerű állat kávébogyókat fogyaszt, majd kiüríti a magjukat. Az emésztési folyamatnak kitett bogyók adnak jellegzetes ízt a kávénak.

    A kávébab aromái

    Frissen őrölt

    Okkal szeretjük a frissen őrölt kávébab illatát. Minden egyes szem körülbelül 800 különböző illékony aromával és zamattal rendelkezik. Gondoljunk a következőkre: fűszerek, növények, diófélék, zöldségek, virágok és gyümölcsök.


    A kávé készítésének művészete az egyes kávészemekbe zárt kincs kinyerésén múlik. A szemek őrlésével a víz még több anyagot tud kioldani a babból. Ez felelős a csészébe kerülő kávé ízéért és aromájáért.

    Egy csésze kávé

    A 15 perces szabály

     

    15 perc után az őrölt kávé elveszti az aromájának körülbelül 60%-át.

    Ezért a következőt javasoljuk:
    • Tárolja fénytől és nedvességtől védett, légmentes helyen a kávébabot
    • A pörkölés után 6-8 héten belül fogyassza el a kávébabot
    • Mindig közvetlenül a főzés előtt darálja le a kávét

    Regisztrálás

    Iratkozzon fel a hírleveleinkre

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.