Vásárlóknak
Termékek

GYIK

gyakran ismétlődő kérdések 

 

Általános információ

Mi az az eszpresszó?
Egy csésze eszpresszó

Egy adag gazdag és intenzív feketekávé. Az elkészítéséhez pumpás kávéfőző szükséges, mely nagy nyomáson (9 bar) préseli keresztül a forró vizet a finomra darált szemeken. A latin „expressus” szóból ered, melynek jelentése „kipréselt”, „kinyert”.

 

Eszpresszó készítésére alkalmas összes kávéfőző megjelenítése

Mi az a cappuccino?
Egy csésze cappuccino

Egy adag eszpresszó gőzölt tejjel és nagy adag habosított tejjel – melyet az egész tetejére kanalaznak, hogy megtartsa a hőt. Az eszpresszó aránya a gőzölt tejhez és tejhabhoz általában: 1/3 eszpresszó: 1/3 gőzölt tej: 1/3 habosított tej.

Délelőtt 10 óra után nem szokás cappuccinót fogyasztani Olaszországban. A nagyszerű kávéféle elvileg csodákat tesz az emésztéssel, de kizárólag akkor, ha reggelihez fogyasztják.

 

Cappuccino készítésére alkalmas összes kávéfőző megjelenítése

Mi a különbség a filteres kávé és az eszpresszó között?
Mi a különbség a filteres kávé és az eszpresszó között?

A filteres kávé és az eszpresszó különböző módon készül el, ezért különféle kávébabfajták szükségesek hozzájuk. A filteres kávé általában Arabica kávébabból készül egy csepegtetős kávéfőzőben. Ezzel szemben az eszpresszó saját eszpresszó kávéfőzőt igényel, és megközelítőleg 60-70% Arabica és 30-40% Robusta kávébab keverékéből áll össze. A filteres kávét enyhén vagy közepesen pörkölik, hogy fokozzák az ízeit, és finom aromákat hozzanak létre. Az eszpresszó erős és intenzív pörkölésben részesül, mely kiemeli a pirított csokoládés felhangokat, és csökkenti a savasságot.

 

Filteres kávé és eszpresszó készítésére alkalmas összes kávéfőző megjelenítése

Barista szakértelem
A tej habosítása kézzel
A tökéletes eszpresszó elkészítése
Egy csésze eszpresszó

A tökéletes eszpresszó kinyerési idejének 20-30 másodperc között, a kézi nyomásnak pedig 9 bar értéken kell lennie. Ez biztosítja azt, hogy a pozitív ízösszetevőket sikerüljön kinyerni, és hogy a krémet képező zsírok emulgeálódjanak. A legtisztább íz elérése érdekében mindig tisztított vizet használjon.

 

Eszpresszó készítésére alkalmas összes kávéfőző megjelenítése

Latte műalkotások készítése
Cioko műalkotások készítése
Különleges italok
A French Accent elkészítési módja
French Accent
  • Kávé francia csavarral.

    HOZZÁVALÓK
    • 1 eszpresszó
    • 5 ml Frapin konyak
    • 2 mg vanília
    • 1 mg fahéj
    • Blue Mountain kávészemek

    • Készítsen egy eszpresszót
    • Adja hozzá a konyakot, a vaníliát és a fahéjat
    • Keverje meg, és fogyassza el!

    TIPP! A jamaikai Blue Mountain kávé az ideális választás ehhez a kivételes italhoz.
 
Az Anne Bonny elkészítési módja
Anne Bonny

A híres 18. századi kalózról elnevezett koktél, mely megmelengeti a szíve minden zugát.

 

HOZZÁVALÓK

• 1 eszpresszó

• 3 cl Rhum Vieux

• 2 cl Galliano

• 1 teáskanál demerara cukor

• 2 cl friss tejszín

 

• Keverje össze egy pohárban a tejszín kivételével az összes hozzávalót

• Lassan öntse rá a tejszínt egy felmelegített kanál hátuljára – mely a pohár széléhez ér –, hogy

a tejszín az ital tetején ússzon

• Kellhet némi gyakorlás ahhoz, hogy a tejszín a felszínen maradjon

 

TIPP! Még különlegesebbé teheti, ha rendkívül régen gyártott AOC Martinique Rhum Agricole-t használ hozzá, mely a nádcukor tiszta nedvéből készül.

 

Eszpresszó készítésére alkalmas összes kávéfőző megjelenítése

A Cappuccino Viennese elkészítési módja
Cappuccino Viennese italkülönlegesség

Egy helyi alpesi különlegesség tejszínhabbal a tetején, mely úgy magasodik ki, mint a fenséges Dolomitok.

HOZZÁVALÓK
• 1 eszpresszó
• 2,5 cl friss tejszín
• 1/2 teáskanál cukor
• Kakaópor

• Finoman verje fel a tejszínt, amíg kemény hab nem lesz
• Tegyen hozzá cukrot, és kavarja óvatosan felülről lefelé
• Öntse a habot egy csészébe, és adja hozzá az eszpresszót
• Szórjon a tetejére kakaóport

TIPP! A tökéletes kávé Közép-Amerikából származó minőségi Arabica önmagában vagy keverve.

 

Eszpresszó készítésére alkalmas összes kávéfőző megjelenítése