Vásárlóknak
Termékek
Philips recipe for bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Olajbogyós, szárított paradicsomos, vöröshagymás kenyér

Bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Hozzávalók a tésztához

800 g liszt
1 tasak szárított élesztő
1/2 liter meleg víz
1 teáskanál cukor
1,5 teáskanál só
1 tojás
3 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a vöröshagymás feltéthez

1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
Durva szemű tengeri só és frissen őrölt bors
150 g szárított paradicsom
50 g zöld olajbogyó
50 g fekete olajbogyó

Ennél a receptnél a kenyér olajbogyóval, szárított paradicsommal és felkarikázott vöröshagymával van elkészítve. Helyettesítheti a vöröshagymát póréhagymával és paprikával is.
Ízletes levessel és önmagában is.

Elkészítés

Tegye a tészta hozzávalóit a Kitchen Machine konyhagép táljába.
Gyúrjon sima, csomómentes tésztát a dagasztóhorgok segítségével, 7 perc alatt, 3-as sebességbeállítással.
Hagyja legalább 1 órán keresztül kelni a tésztát egy kiolajozott tálban nedves törülközővel lefedve.

Gyúrja át kézzel és nyújtsa ki a tésztát és tegye a tepsibe.
Hámozza meg a vöröshagymát és vágja vékony karikákra. Hámozza meg a fokhagymát és finomra szeletelje fel.
Tegye a fokhagymát egy kevés olajba és kenje meg vele a kenyeret.
Tegye a hagymakarikákat, a szárított paradicsomot és az olajbogyókat a kinyújtott kenyértésztára.
Hagyja állni 30 percig egy nedves törülköző alatt.
Süsse a kenyeret 200°C-on 20 percig előmelegített sütőben.