Vásárlóknak
Termékek
Philips recipe for cheesecake with berries

Bogyós gyümölcsös sajttorta

Cheesecake with berries

Hozzávalók az alaphoz

250 g keksz (ha lehet gyömbéres keksz)
100 g olvadt vaj

Hozzávalók a töltelékhez

500 g mascarpone
75 g cukor
4 szelet áztatott zselatin
Egy fél citrom leve
2 dl tejszín
100 g eper
50 g áfonya
50 g piros bogyós gyümölcs (ribizli, málna, stb.)
Egy pár cseresznye

Elkészítés

Rakja rá a robotgép tartozékot az aprítókéssel a Kitchen Machine konyhagépre.
Rakja a kekszet a robotgépbe és zúzza kis darabokra.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben és keverje bele az összetört kekszet.
Tegyen sütőpapírt egy 20-cm átmérőjű tortaformába.
Töltse bele a kekszes keveréket.
Oldja fel az áztatott zselatin lapokat 4 evőkanál meleg vízben.
Vegye le a robotgép tartozékot a Kitchen Machine konyhagépről és verje fel a tejszínt a legmagasabb fokozaton a habverő tartozékkal.
Tegye át a tejszínt egy másik tálba.
Mossa el a tálat és a habverőt cserélje ki a keverő tartozékra.

Keverje össze a mascarponét a cukorral és a citromlével.
Keverje csomómentesre a felvert tejszínt, mascarponés krémet és a feloldódott zselatint.
Öntse a tortaformába a mascarponés keveréket és tegye a sajttortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Mossa meg a gyümölcsöket és vágja az epreket negyedekbe.
Óvatosan vegye ki a sajttortát és szórja meg a tetejét a gyümölcsökkel.