Vásárlóknak
Termékek
Philips recipe for macaroons

Macaron

Macaroons

Hozzávalók a macaronhoz

300 g őrölt mandula
300 g porcukor
4 friss tojásfehérje
3 egynapos tojásfehérje
320 g cukor
75 ml víz

Hozzávalók a macaron krémhez

150 g túró
1 vanília rúd
50 g cukor
2 lap zselatin (áztatott)
4 evőkanál víz
200 ml tejszínhab

Krém töltelék

4 eper (piros)
12 mandarin gerezd (narancssárga)
1 szelet ananász (sárga)
Néhány mentalevél (zöld)

Ételhőmérő

Macaronok elkészítése

Melegítse elő a sütőt 165°C-ra. Keverje össze az őrölt mandulát és a porcukrot és szűrje le többször a keveréket egy finom szitán. Keverje össze a 4 tojásfehérjével, amíg sűrű krémet nem kap és rakja át egy másik tálba.
Forralja fel a cukrot és a vizet egy serpenyőben pontosan 119°C-ra, a hőfokot az ételhőmérővel ellenőrizze .
Eközben verje fel a másik 3 tojásfehérjét a Kitchen Machine konyhagépben, tegye 3-as fokozatba és fokozatosan adja hozzá a cukorszirupot. Keverje a keveréket néhány percig 5-ös fokozaton, amíg ki nem hűl.
Keverje finoman össze a keveréket a mandulás masszával és cukorral egy kanál segítségével, amíg puha, de tömör tésztát nem kap.
Ossza szét 4 egyenlő részre a keveréket és színezze meg őket a következők szerint:
Piros: 3 csepp piros festék, Narancssárga: 1 csepp piros, 2 csepp sárga festék, Sárga: 3 csepp sárga festék, Zöld: 3 csepp zöld festék

Töltsön meg félig egy sima habcsős habzsákot a tésztával. Nyomjon karikákat a tepsire mind a 4 színből.
Hagyja száradni a macaronokat 1 óráig. Száraz réteg kell, hogy képződjön rajtuk.
Vegye le a hőmérsékletet 140°C-ra és süsse a macaronokat 10 percig. Hagyja kissé nyitva a sütő ajtaját, hogy a nedvesség távozhasson. Ez segít megelőzni a repedéseket.

Töltelék elkészítése

Áztassa be a zselatint egy kevés vízbe.
Vágja fel a vanília rudat és kaparja ki belőle a magokat.
Keverjen joghurt sűrűségű krémet a tejszínhabbal, cukorral és vaníliamagokkal a habverő segítségével, maximális sebességen.
Váltson keverő tartozékra a Kitchen Machine konyhagépen és adja hozzá a túrót, és végül a zselatint is, amit feloldott 4 evőkanál meleg vízben.
Tegye a keveréket egy habzsákba és hagyja állni a hűtőben minimum 2 óráig.
Vágja fel a gyümölcsöket kis darabokra.
Vágja le a habzsák tetejét és töltse meg a macaronokat a krémmel és friss gyümölcsökkel.