A vízkőmentesítés módja
Philips ruhagőzölők

Egy idő után ruhagőzölőjén vízkő vagy lerakódás képződik – ez a vizet használó elektromos készülékek mindegyikénél bekövetkezik. Minél keményebb lakóhelyén a víz, tisztítás hiányában annál hamarabb alakul ki és szilárdul meg a vízkőszennyeződés. Rendszeres vízkőmentesítés nélkül azt fogja tapasztalni, hogy a lerakódás fehér vagy barna részecskék formájában kiszivárog a ruhagőzölőjéből, készüléke gőzölési teljesítménye pedig romolhat. Gondoskodjon róla, hogy a vízkőmentesítés vasalási szokásainak részévé váljon, ezáltal növelheti ruhagőzölője teljesítményét.

Normal Rinse

Normal Rinse

Easy Rinse

A ruhagőzölők vízkőmentesítése Easy Rinse (egyszerű öblítéses) vízkőmentesítéssel

Easy Rinse
Easy Rinse
Easy Rinse
Easy Rinse

Hogyan vízkőmentesíthetők a ruhagőzölők Easy Rinse (egyszerű öblítéses) módszerrel?


A vízkőmentesítés eltávolítja a tartós használat során a gőzölőben maradt lerakódásokat és szennyeződéseket. Javasoljuk, hogy havonta végezzen vízkőmentesítést.
Easy Rinse videó

A vízkőmentesítés módja

Easy Rinse
Kapcsolja ki a készüléket, és hagyja hűlni legalább 1 óráig.
Easy Rinse
Mielőtt elkezdené a vízkőmentesítést, győződjön meg róla, hogy a víztartályban lévő víz szintje a minimum jelzés felett van.
Easy Rinse

A kinyitásához forgassa el az Easy Rinse gombot az óramutató járásával ellentétes irányba, majd húzza lassan kifelé. Ezzel a vízmelegítőben lévő víz távozik.

Vigyázat: A gőzölési folyamatot követően az egyszerű öblítésre szolgáló nyílásból folyó víz még forró lehet. Legalább 1 órát várjon, hogy a készülék lehűljön.

Easy Rinse
Miután kifolyt a víz, nyomja vissza az Easy Rinse gombot, majd a lezáráshoz forgassa az óramutató járásával megegyező irányba.

Auto Clean

A ruhagőzölők automatikus tisztítás (Auto Clean) funkcióval való vízkőmentesítése

Kompakt

Hogyan vízkőmentesíthetők a ruhagőzölők automatikus tisztítás (Auto Clean) funkcióval?


A vízkőmentesítés eltávolítja a tartós használat során a gőzölőben maradt lerakódásokat és szennyeződéseket. Javasoljuk, hogy kéthetente egyszer végezzen vízkőmentesítést.
 

Teljesen töltse meg vízzel a víztartályt. Tartsa nyomva az automatikus tisztítás (Auto Clean) gombot a művelet indításához. Soha ne merítse vízbe a gőzölőfejet.

Videó az automatikus tisztításról (Auto Clean)

A vízkőmentesítés módja

Auto Clean

Töltse tele a víztartályt a maximum jelzésig. Vigye a gőzölőfejet a mosogatóhoz, és csatlakoztassa a készüléket az elektromos hálózathoz.

 

Vigyázat: Soha ne merítse vízbe a gőzölőfejet

Auto Clean
Tartsa lenyomva az automatikus tisztítás (Auto Clean) gombot 1 másodpercig. Egy sárga fény jelenik meg, és elkezdődik a tisztítás.
Auto Clean
A fény jelzi, amikor a folyamat befejeződött. Ekkor kihúzhatja a készülék hálózati dugóját a fali aljzatból. Törölje fel a maradék vizet és vízkőlerakódásokat egy ronggyal.

Auto De-Calc

Az Auto De-Calc funkcióval rendelkező gőzölőkészülékek esetében nincs szükség vízkőmentesítésre

Auto De-Calc
Auto De-Calc

Hogyan működik az Auto De-Calc funkció a PureSteam technológiával?


Az új, innovatív PureSteam technológia automatikusan vízkőmentesíti a vízmelegítőt, miközben az gőzt termel, így megakadályozza, hogy vízkő rakódjon le. Annyira hatékony, hogy a gőz még a következő években* is erőteljes marad, tehát aggodalomra semmi ok.

A kép csak illusztráció.

 

*Az IEC protokoll szerint, kemény vízzel tesztelve 500 órán keresztül, mely 10 év használati időnek felel meg. 

Auto De-Calc