Vásárlóknak
Termékek

  Gyakori kérdések

    Többet szeretne tudni a LED-lámpákról? Találja meg a választ az öt leggyakoribb kérdés segítségével.    

1. Micsoda a halogénlámpa?

 

A halogénlámpa a hagyományos izzók egyik fajtája. Az ön lakásában feltételezhetően használatban lévő szabványos égőhöz hasonlóan volfrámszállal rendelkezik, de a lámpa belül halogéngázzal van telítve, rendszerint brómmal vagy jóddal. A halogén fényforrás kristálytiszta, fehér fényt biztosít, kiváló színvisszaadási indexszel, amely ezt az izzót számos alkalmazás számára ideálissá teszi.

 

2. Melyek a halogénlámpa használatának főbb előnyei?


A halogénlámpák számos előnnyel rendelkeznek:

 

– Elsőrangú fényminőség kiváló színvisszaadási indexszel (Ra = 100)
– Teljesen szabályozható

– A halogénlámpa környezetbarát, és kiválóan csillogó fényhatással bír
– A Philips halogénlámpák forma és méret szempontjából széles választékban kaphatók, kialakításuk révén számos lámpatestbe illeszthetők, és sokféleképpen alkalmazhatók
– Hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos izzók
– Nincs bemelegedési idejük, a Philips halogénlámpák azonnali fényt biztosítanak

 

3. Minden halogénlámpa szabályozható fényerejű?

 

A halogénlámpákat magas hőfokon történő működésre tervezték, hogy biztosítsák az optimális teljesítményt. Fényerejük a névleges feszültségük fölött 60%-kal szabályozható. A lámpák kikapcsolása előtt ajánlott egy percre visszaállítani a teljes fényerőt.

 

4. Miért tart tovább a halogénlámpa a hagyományos izzónál?

 

A halogénlámpák legalább kétszer, de akár ötször annyi ideig is tartanak, mint a hagyományosak. Ez a halogén regeneratív ciklusos folyamatának köszönhető. A halogéngáz segít abban, hogy az elpárolgott volfrámrészecskék a körte fala helyett ismét a volfrámszálra rakódjanak. Ez késlelteti a volfrámszál elszakadását, és meghosszabbítja a lámpa élettartamát. 
 

5. A halogénlámpák hogyan képesek állandó fénykibocsátásra?

 

A halogénlámpák azért képesek teljes élettartamuk alatt állandó fénykibocsátásra, mivel a volfrámrészecskék folyamatosan visszarakódnak a volfrámszálra ahelyett, hogy a lámpa falára rakódnának, így lényegesen lecsökkentik a lámpa megfeketedését, és megőrzik a kibocsátott fény mennyiségét.

 

További segítségre van szüksége? Válassza a megfelelő lámpát

Ha szeretne többet megtudni a Philips világítástechnikáról, nézze meg videóinkat vagy kattintson ide
LED-lámpák

LED-lámpák

 

A LED-lámpák szép, meleg fehér fényének segítségével bármilyen életteret átalakíthat. Ez az útmutató bemutatja, hogy a LED-lámpák miképpen kínálnak ön számára számtalan világítási lehetőséget. A LED-lámpákkal megtakaríthatja az energia és költségek akár 90%-át.

Fényhatás

Fényhatás

 

Figyelje meg, hogyan befolyásolja a bevonat a lámpa fényhatását, és ez miképpen segíthet önnek a megfelelő megvilágítás létrehozásában. Az opál lámpák szórt fényt bocsátanak ki. Az átlátszó lámpák csillogó, természetes és meleg fényt biztosítanak.

Energiatakarékos lámpák

Energiatakarékos lámpák

 

Az energiatakarékos lámpák – más néven kompakt fénycsövek – a hagyományos izzóknál kevesebb energiát fogyasztanak ugyanannyi fény előállításához. Tudja meg, miképpen biztosítják az energiatakarékos lámpák az ön hangulatának megfelelő fényhatást és hangulatot, miközben csökkentik a villanyszámlát is.

 

Halogénlámpák

Halogénlámpák

 

A hagyományos égők leggyorsabban és legkönnyebben halogénlámpákkal helyettesíthetők. Tudja meg, miképpen kínálják a halogénlámpák a világítási lehetőségek széles választékát úgy, hogy egyben ugyanolyan minőségű, meleg és sugárzó fényt bocsátanak ki, mint a hagyományos égők. A hagyományos égők leggyorsabban és legkönnyebben halogénlámpákkal helyettesíthetők. Energiatakarékos lámpák – Miképpen válasszuk ki a megfelelő világítási technológiát?