Vásárlóknak
Termékek

  Gyakori kérdések

    Többet szeretne tudni a LED-lámpákról? Találja meg a választ az öt leggyakoribb kérdés segítségével.    

1. Melyek a kompakt fénycsövek előnyei?

A kompakt fénycső (CFL) tovább tart, és kevesebb áramot használ, mint a hagyományos izzók. Nagyszerű választás, amennyiben könnyen szeretne energiát megtakarítani és lecsökkenteni a villanyszámláját.
 
2. Meddig tartanak?


A kompakt fénycsövek élettartama 6000 órától akár 15 000 munkaóráig terjed, így ritkán kell őket cserélni. Az összehasonlítás kedvéért: a hagyományos izzók várható élettartama általában 1000 óra.

 

A tulajdonképpeni élettartamot befolyásolja a ki-bekapcsolási ciklusok gyakorisága, illetve a környezet, ahol az izzó működik (a túlságosan hideg vagy forró környezet rövidítheti az izzó élettartamát).

 

3. Hol érdemes rúd alakú fénycsövet használni?

A nagyon népszerű rúd alakú lámpa tökéletes a funkcionális megvilágításhoz, amelyet adott feladatok vagy nagyobb terek, például folyosók és garázsok megvilágításához használnak, ahol a lámpa kevésbé látható.
 
4. Hol használjak spirál alakú lámpát?


A kompakt spirál alakú lámpa tökéletesen illik a kisebb világítótestekbe, és az első választás, ha a helyiséget valóban nagyobb fényerővel akarja megvilágítani.

 

5. Hol használjak normál vagy dekoratív alakú lámpát?

A normál („A alakú”) lámpa a legismertebb, amelyet leginkább az otthonos légkör megteremtésére használnak, legtöbbször asztali lámpákban vagy mennyezeti csillárokban. Ez többféle dekoratív formában is kapható a díszítő jellegű lámpatestekhez, ahol a lámpa jobban látható.
 
6. Mit kell tennem, ha nem működik többé egy kompakt fénycső?

A kompakt fénycsöveket 
speciális hulladékként kell kezelni. Az újrafelhasználás céljából a helyi hulladékgyűjtőbe kell szállítani őket.

További segítségre van szüksége? Válassza a megfelelő lámpát

Ha szeretne többet megtudni a Philips világítástechnikáról, nézze meg videóinkat vagy kattintson ide
LED-lámpák

LED-lámpák

 

A LED-lámpák szép, meleg fehér fényének segítségével bármilyen életteret átalakíthat. Ez az útmutató bemutatja, hogy a LED-lámpák miképpen kínálnak ön számára számtalan világítási lehetőséget. A LED-lámpákkal megtakaríthatja az energia és költségek akár 90%-át.

Fényhatás

Fényhatás

 

Figyelje meg, hogyan befolyásolja a bevonat a lámpa fényhatását, és ez miképpen segíthet önnek a megfelelő megvilágítás létrehozásában. Az opál lámpák szórt fényt bocsátanak ki. Az átlátszó lámpák csillogó, természetes és meleg fényt biztosítanak.

Energiatakarékos lámpák

Energiatakarékos lámpák

 

Az energiatakarékos lámpák – más néven kompakt fénycsövek – a hagyományos izzóknál kevesebb energiát fogyasztanak ugyanannyi fény előállításához. Tudja meg, miképpen biztosítják az energiatakarékos lámpák az ön hangulatának megfelelő fényhatást és hangulatot, miközben csökkentik a villanyszámlát is.

 

Halogénlámpák

Halogénlámpák

 

A hagyományos égők leggyorsabban és legkönnyebben halogénlámpákkal helyettesíthetők. Tudja meg, miképpen kínálják a halogénlámpák a világítási lehetőségek széles választékát úgy, hogy egyben ugyanolyan minőségű, meleg és sugárzó fényt bocsátanak ki, mint a hagyományos égők. A hagyományos égők leggyorsabban és legkönnyebben halogénlámpákkal helyettesíthetők. Energiatakarékos lámpák – Miképpen válasszuk ki a megfelelő világítási technológiát?