Consumer
Termékek

 
 
 
 


Egészséges íny

Miért fontos az íny egészsége?

Mi az az ínygyulladás?

Hogyan segíthet a Philips Sonicare?

Miért fontos az íny egészsége?


A megfelelő száhigiénia szoros kapcsolatban áll a jó általános egészségi állapottal. A legszembetűnőbb kapcsolatot az íny állapota jelzi, ami megmutatja, ha bizonyos ételekből túl sokat fogyasztunk, ha túl sok alkoholt iszunk, de még bizonyos szív- és érrendszeri betegségekre is lehet következtetni belőle. Az íny köti össze a fogat az állkapocs többi részével, ezért különösen fontos az íny egészsége, az esetleges ínygyulladás megszüntetése.

Megelőzés

Mit nevezünk ínygyulladásnak?

 

Az egészséges íny világos rózsaszínű. Ha sötétebb rózsaszín vagy piros, ha fogmosáskor vérzik vagy érzékeny az érintésre, ez a fogínygyulladás jele lehet. Az ínygyulladás oka a baktériumok felszaporodása, amit lepedéknek is nevezünk, és aminek oka a nem megfelelő szájhigiénia. Ha nem kezeljük, a plakk fogkővé keményedik, amit már nehéz eltávolítani. Az ínygyulladás az ínybetegség első stádiuma, ami megfelelő szájápolással kezelhető. Viszont ha nem kezeljük, fogágybetegséggé alakulhat.

Mi a fogágybetegség?

 

A fogágybetegség, vagy más néven periodontisis, a fogínygyulladás előrehaladott formája. A neve a perodontium gyulladására utal, amely a fogakat körülvevő és azt tartó szövet elnevezése. A fogágybetegség az íny visszahúzódását okozza és így a baktériumok képesek lesznek behatolni az így létrejövő „tasakokba”, a fogakat rögzítő csontok és kapcsolódó szövetek károsodását okozva. A fogágybetegség súlyos állapot, amely sebészeti kezelést igényelhet.

Hogyan segíthet a Philips Sonicare

 

A Philips Sonicare rendkívül hatásos segítség lehet az ínygyulladás megelőzésében. A fogkefefej pont olyan frekvenciájú mozgást végez, ami képes gyengéden eltávolítani a lepedéket, így könnyebbé téve a fogak és az íny egészségének megőrzését. Korai stádiumban az ínygyulladás kezelhető alaposabb szájhigiéniai rutinnal. Ha viszont hagyjuk, hogy fogágybetegséggé fejlődjön, akkor már fogászati szakember segítségét kell igénybe vennünk.