Ha szeretné megtudni, hogyan lehet a legjobb módon elkészíteni az ételt a Philips Airfryer készülékkel, segítséget tudunk nyújtani. Csak kövesse az alábbi tippeket és trükköket.
Hogyan készíthető el a legjobban az étel a Philips Airfryer készülékben?
Állítsa be a megfelelő elkészítési időt
Néhány közkedvelt alapanyagra vonatkozó átlagos elkészítési idő megtalálható a Philips Airfryer támogatási oldaláról letölthető használati útmutató Élelmiszer-táblázatában.
Az említett beállítások csak javaslatok. Ezek a beállítások a hozzávalók eredetének, méretének és alakjának függvényében módosíthatók:
- A kisebb méretű és kevesebb mennyiségű alapanyagok valamivel rövidebb elkészítési időt igényelnek
- A nagyobb méretű és nagyobb mennyiségű alapanyagok valamivel hosszabb elkészítési időt igényelnek
- A házi készítésű tészták hosszabb elkészítési időt igényelnek, mint az előre elkészített tészta
- Ha előre elkészített ételt készít: nézze meg a sütési hőmérsékletet a csomagoláson, ebből vonjon le 20 Celsius fokot, és kezdje a sütési idő felével. Folyamatosan ellenőrizze az ételt, hogy nem pirul-e túl gyorsan.
Nagyobb harapnivalók, hús vagy törésre hajlamos étel elkészítése
Ha nagyobb harapnivalókat, húst vagy törésre hajlamos ételt készít a Philips Airfryer készülékben, tegyen egy réteget a kosár aljára. Győződjön meg arról, hogy a kosár alja nincs teljesen lefedve, hogy a forró levegő így is át tudja járni az alapanyagokat.
Torta, lepény, muffin és kenyér elkészítése
A sütőtartozékot vagy bármilyen más sütőtálcát vagy sütőtálat legfeljebb félig töltse meg, mivel a tészta megemelkedik a forró levegős sütés alatt. Ha túl sok tésztát tesz a tálcába vagy sütőtálba, a megemelkedő tészta hozzáérhet a fűtőelemhez, és megéghet a teteje. Soha ne tegye a sütőtálat közvetlenül a sütőedénybe, mivel ez megakadályozza abban a levegő áramlását, és csak az étel tetejét fogja érni a hő. A sütőtálat mindig a kosárba tegye.
Tipp: További információkat és az Airfryer készülékkel elkészíthető receptekkel kapcsolatos tippeket talál az Airfryer alkalmazásban.