1
Termékek

Teremtsen megfelelő légkört;halogénlámpák segítségével!

A halogénlámpa környezetbarát, és kiemelten fényes. Gazdag kontrasztot teremt, és a tereket tiszta, csillogó légkörrel árasztja el. A Philips halogénlámpák nagyon változatos formában és méretben kaphatók; kialakításuknak köszönhetően sokfajta világítótesthez és rendeltetésre megfelelők.

 

A Halogen Classic lámpáink megőrzik a hagyományos izzók formáját, de fényesebbek és tartósabbak. Az Halogen Classic lámpák tehát a hagyományos izzók legtermészetesebb alternatívái.

 

Fedezze fel az összes Philips halogénlámpát!

Váltson
LED-re most

Történet
 

1955-ben a Philips mérnökei kifejlesztették a halogén-brómot használó lámpát. Ez a lámpa hatékonyabb volt, mint az akkor használatos jódlámpa, és szabvánnyá vált. Csaknem 60 évvel később a Philips tökéletesítette a halogéntechnológiát, ami napjainkra kiváló halogénlámpát eredményezett.


Fedezze fel az összes Philips halogénlámpát


 

Hogyan működnek a halogénlámpáink?
 

A halogénlámpa kvarc-halogén, illetve volfrám-halogén lámpaként is ismeretes. Ez a jól ismert hagyományos izzó továbbfejlesztett változata. A halogénlámpa a hagyományos izzóhoz hasonló volfrámszállal rendelkezik, mindazonáltal az ugyanolyan teljesítményű halogénlámpa sokkal kisebb; körtéje halogéngázt tartalmaz. Az üvegbura olvasztott kvarcból, magas szilikáttartalmú üvegből vagy alumínium-szilikátból készül. A halogénlámpa erősebb a szokványos üvegnél, hogy kibírja a magas nyomást. A hőmérséklet gyorsan emelkedik. A halogéngázok viszonylag alacsony hőmérsékleten izzanak. A halogén egy vegyértékű elem, amely azonnal negatív ionokat hoz létre. Öt halogén létezik: fluor, klór, bróm, jód és asztatin. A halogénlámpa kompakt méretű és magas a lumenkibocsátása.

 

 

Halogénvilágítás: a fényesebb tapasztalat
 

Azonnal teljes fényt kibocsátó lámpát keres? Szeretné a fénymennyiséget az igényeihez igazítani?

Önnek halogénlámpa kell:

• Elsőrangú fényminőség kiváló színvisszaadási indexszel (Ra = 100)

• Teljesen tompítható (0-tól 100%-ig) minden fényességi fokozat esetében

• Azonnali fény, bemelegedési időtartam nélkül

• Alacsony csereköltségek a hosszú élettartamnak köszönhetően

• Kompakt méret, könnyen beilleszthető

• A hagyományos izzóénál hosszabb élettartam

Többféle formában és méretben kapható, így biztos lehet abban, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt.


Fedezze fel a Philips teljes halogénkínálatát!

Népszerű termékek

Pillantson rá a népszerű termékeinkre, és válassza ki a megfelelő lámpát


Gyakori kérdések

 

Többet szeretne tudni a halogénlámpákról? Találja meg a választ az öt leggyakoribb kérdés segítségével.

 

1. Micsoda a halogénlámpa?

 

A halogénlámpa a hagyományos izzók egyik fajtája. Az ön lakásában feltételezhetően használatban lévő szabványos égőhöz hasonlóan volfrámszállal rendelkezik, de a lámpa belül halogéngázzal van telítve, rendszerint brómmal vagy jóddal. A halogén fényforrás kristálytiszta, fehér fényt biztosít, kiváló színvisszaadási indexszel, amely ezt az izzót számos alkalmazás számára ideálissá teszi.

 

2. Melyek a halogénlámpa használatának főbb előnyei?


A halogénlámpák számos előnnyel rendelkeznek:

 

– Elsőrangú fényminőség kiváló színvisszaadási indexszel (Ra = 100)
– Teljesen szabályozható

– A halogénlámpa környezetbarát, és kiválóan csillogó fényhatással bír
– A Philips halogénlámpák forma és méret szempontjából széles választékban kaphatók, kialakításuk révén számos lámpatestbe illeszthetők, és sokféleképpen alkalmazhatók
– Hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos izzók
– Nincs bemelegedési idejük, a Philips halogénlámpák azonnali fényt biztosítanak

 

3. Minden halogénlámpa szabályozható fényerejű?

 

A halogénlámpákat magas hőfokon történő működésre tervezték, hogy biztosítsák az optimális teljesítményt. Fényerejük a névleges feszültségük fölött 60%-kal szabályozható. A lámpák kikapcsolása előtt ajánlott egy percre visszaállítani a teljes fényerőt.

 

4. Miért tart tovább a halogénlámpa a hagyományos izzónál?

 

A halogénlámpák legalább kétszer, de akár ötször annyi ideig is tartanak, mint a hagyományosak. Ez a halogén regeneratív ciklusos folyamatának köszönhető. A halogéngáz segít abban, hogy az elpárolgott volfrámrészecskék a körte fala helyett ismét a volfrámszálra rakódjanak. Ez késlelteti a volfrámszál elszakadását, és meghosszabbítja a lámpa élettartamát. 
 

5. A halogénlámpák hogyan képesek állandó fénykibocsátásra?

 

A halogénlámpák azért képesek teljes élettartamuk alatt állandó fénykibocsátásra, mivel a volfrámrészecskék folyamatosan visszarakódnak a volfrámszálra ahelyett, hogy a lámpa falára rakódnának, így lényegesen lecsökkentik a lámpa megfeketedését, és megőrzik a kibocsátott fény mennyiségét.

 


Tudnivalók

 

Miért érdemes halogénlámpát választani? Elmagyarázzuk!

 


Természetes, tiszta, csillogó, meleg és egyben teljesen szabályozható fényt árasztanak.

A hatalmas és változatos kínálat szavatolja, hogy mindig megtalálja a szükségeinek megfelelő, illetve a meglévő foglalatokba beilleszthető izzót.

Az ismerős körte alaktól a reflektorlámpáig és a speciális illesztésekig: A halogénlámpák a legszélesebb megvilágítási lehetőségeket kínálják bármilyen lámpa esetén, és 30%-ig hatékonyabbak a hagyományos izzóknál.

Röviden:

Ha a lakása egész területén a hagyományos izzók leggyorsabb és legkönnyebb lecserélését tervezi, és eközben

ugyanolyan minőségű, tiszta, csillogó és meleg fényre vágyik, amelyhez addig hozzászokott, akkor a halogénlámpák jelentik a tökéletes megoldást.

Halogén: mit, hogyan?