1
S9000 Prestige

Series 5000 Aquatouch

elektromos borotvák tesztje

 

Független tesztintézet teszteredményei, amelyek alapján a „10x nagyobb védelmet nyújt, mint egy átlagos penge” állítás igazolható.


Teszt dátum: 2014. december 16. – 2015. január 09.
Tesztben résztvevő Series 5000 AquaTouch borotvák: S5400 / S5070
Tesztelt bőrfelület: arc és nyak
Tesztben résztvevők száma: 195


A tesztek előtt 24 órával minden résztvevő borotválkozott. Az első nap a résztvevők először átestek egy bőrgyógyászai értékelésen, majd saját borotvájukkal megborotválkoztak.

 

Ezt követően ismételten bőrgyógyászati értékelés következett, valamint papírkendős lenyomatos teszttel rögzítették a borotválkozás során szerzett karcolások és vágások számát.

 

Ezt követően egy 21 napos elektromos borotvához történő hozzászokási periódus vette kezdetét. A résztvevőknek legalább hetente 4 alkalommal kellett használniuk a Philips által biztosított borotvákat. Erre azért volt szükség, mert az arcbőrnek 2-3 hétre van szüksége arra, hogy hozzászokjon az elektromos borotva használatához. A 21 napos hozzászokási periódust követően következett az elektromos borotvák tesztnapja.

 

A tesztnap előtt 24 órával a résztvevők mind használták elektromos borotvájukat. A tesztnapon ugyanolyan metódus és mérés szerint tesztelésre kerültek a borotvák. Végezetül az eredményeket összevetették az első és az utolsó napot tekintve. Egyoldali, 95%-os szignifikancia-szint melletti Wilcoxontesztet végeztek, mely arra szolgál, hogy megmutassa, hogy valóban van-e különbség a bőrgyógyászati értékelés és a karcolások és vágások számát tekintve a hagyományos pengék és a használt elektromos borotvák között.

 

A teszt eredménye alapján arra a következtetésre jutottak az intézetben, hogy S5070-es borotva esetében 11.1 – 28.5 között található 95%-os biztonsággal az első nap és az utolsó nap ejtet karcolások és vágások számának a hányadosa. Ugyanez az intervallum S5400 esetén 11.6 – 26.1. Az intervallumok alsó küszöbét választva az állítás erősségét javítottuk.

 

Így a 11.1 és 11.6-szor kevesebb vágás és karcolás alapján a biztonságosan kijelenthető „10x kevesebb” karcolást és vágást fordítottuk a reklámanyagokban szereplő állításra.

 

A teszteket a Philips 2015. március 16-án kapta kézhez a tesztelő intézettől.