Philips Lighting Hungary Kft.

Philips Lighting Hungary Kft.

A Philips tamási gyártóbázisán energiahatékony világítástechnikai eszközök előállítása történik. A gyár 2007-ben került a Philips tulajdonába, azonban az üzem története jóval korábbra nyúlik vissza.

 

1950-60 körül kisiparosok – például ácsok, asztalosok, cipészek stb. – létrehozták Regölyben a Kisipari Termelők Szövetkezetét (KTSZ), amely 1968-ban Tamásiba helyezte át székhelyét. A termelő szövetkezeti működésnek köszönhetően a cipőkészítés, az autójavítás, a lámpatest- és radiátorgyártás, de még a textilipar egyes területei is a KTSZ üzleti tevékenységének részét képezték.

 

1982-ben a tevékenységi kör sokrétűségét csökkentve TA-LUX Villamosipari Szövetkezet néven radiátorok, a lámpatestek és ballasztra gyártására összpontosítottak. 9 évvel később egy belga családi vállalkozás, a Massive felvásárolta a szövetkezet tulajdonrészének 50 százalékát, majd 1993-ban 100 százalékos tulajdonos lett. Ezzel egyidőben megszűnt a termelő szövetkezeti forma, a Massive pedig úgy döntött, hogy kizárólag lámpatestek gyártásával foglalkozik, ezért új gyárépületet, raktárat és irodát épített.

 

5 évvel később, 2002-ben a Partners in Lighting International (PLI) lett a vállalat új tulajdonosa; 2004-ben pedig elkezdődött a Modular termékcsalád gyártása.

 

2007-ben a Philips felvásárolta a PLI-t, majd a következő év januárjától a tamási gyár a vállalat Professzionális Lámpatestek üzletágának egyik fontos gyártóbázisa lett. Ugyanebben az évben a Modular termékcsalád kivételével a Massive termékek előállítása fokozatosan megszűnt Tamásiban, majd 2009-ben megkezdődött a Philips termékek gyártásának áthelyezése más országokból.

 

2010. februártól a gyár Philips IPSC Tamási Kft. néven önálló jogi személyként működik Magyarországon. Ezt követően 2016. februárban a cég elnevezése Philips Lighting Hungary Kft-re változott.

tamasi

Világítástechnika

ÚJ SZÉCHENYI TERV

 

LED alapú világítástechnikai termékek gyártásának technológiai innovációja a PHILIPS tamási gyárában

 

Részletek

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.