Új széchenyı terv

Új Széchenyi Terv

Projekt Címe:

 

LED alapú világítástechnikai termékek gyártásának technológiai innovációja a PHILIPS tamási gyárában

 

A PHILIPS IPSC TAMÁSI Kft. 496.227.824 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiírás keretében. Az 1.169.796.210 Ft összköltségvetésű beruházásból a csarnokok átalakítása, az oldószeres festő áttelepítése, tesztelő labor építése, egyéb infrastrukturális beruházások, valamint porfestő üzem, szemcseszórógép, labor- és egyéb eszközök beszerzése valósult meg.

A Philips Tamásiban található, világítástechnikai eszközöket gyártó üzeme 2010. februártól működik Philips IPSC Tamási Kft. néven önálló jogi személyként Magyarországon. A vállalkozás nyertes projektjének célja az volt, hogy jelentősen növelje komplex innovációs kapacitását a LED alapú világítástechnikai rendszerek fejlesztését végző K+F részleg létrehozásával, valamint az egyedileg testre szabható LED-technológiájú megoldások gyártási kapacitásának kialakításával. A gyáregység európai szintű termelési központtá kíván válni 3 éven belül a nagymértékben testreszabott termékek szállítójaként.

 

A projekt fő tevékenységei az alábbiak voltak:

  • 1-es és 4-es csarnok átalakítása, oldószeres festő átalakítása és áttelepítése, tesztelő labor építése,
  • egyéb infrastrukturális beruházások: beléptető rendszer, kamera rendszer, bemutató boxok kialakítása, parkoló világítás és járda építése,
  • porfestő üzem, szemcseszórógép beszerzése,
  • laboreszközök beszerzése,
  • egyéb eszközök beszerzése: tetőfóliázó, önjáró személyemelő, kábeldaraboló gép, padlótisztító gép, 3D nyomtató.

 

A projekt eredményeképpen egy előremutató, komplex technológiai innováció valósult meg a szükséges, piacon elérhető legmodernebb berendezések beszerzésével, a gyártáshoz szükséges infrastrukturális beruházás megvalósításával, így a projekt eredménye biztosítja a beruházás hazai és nemzetközi sztenderdeknek való megfelelőségét mind infrastrukturális, mind termékfejlesztési szempontból. A projekt innovációs eredménye, hogy lehetővé vált a LED-termékek nagyfokú testreszabhatósága, a hagyományos gyártástechnológiához képest lerövidült a fejlesztési idő, és javult az egyedi megoldások megbízhatósága. Olyan fejlesztő- és gyártókapacitás jött létre, amely által a vállalkozás középtávon piacvezető LED-világítástechnikai egyedi, testreszabott termékeket és megoldásokat tud szállítani ügyfeleinek.

Philips Lighting Hungary Kft.
 

7090 Tamási, Szabadság utca 107.
Tel.: +36-74/571-000
Honlap: www.philips.hu/a-w/about-philips/vallalati-profil/local-tamasi.html

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

Közreműködős Szervezet:
MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu

LETÖLTÉS

 

LED alapú világítástechnikai termékek gyártásának technológiai innovációja a PHILIPS tamási gyárában

 

Philips IPSC Tamási Kft. - Új Széchenyi Terv

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.