1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  • Ingyenes kiszállítás

  • 14 napos visszaküldési garancia

  • 2 év garancia

  Termékek

   
   
   
   
   
   
   
   
  Tudnivalók a fogak túlérzékenységéről

  Mit nevezünk túlérzékenységnek?


  Érzett már hirtelen fájdalmat jégkrém evése közben? Ez a fogak érzékenységének a jele lehet. Ez azt jelenti, hogy a fogzománc elvékonyodott és nem védi megfelelően az alatta levő érzőidegeket. A fogak túlérzékenysége minden nyolcadik felnőttet értinti.

  Túlérzékeny fogakra utaló jelek

   

  A legfontosabb jel, ami túlérzékeny fogakra utal, hogy bizonyos ételek és italok fogyasztása kellemetlenséget okoz. Az érzékeny fogú emberek számára gyakran fájdalmas a jégkrém vagy más hideg ételek fogyasztása, de ugyanígy a forró italok, mint a kávé és tea, sőt néha az édes vagy savas ennivalók is panaszokat okozhatnak. A fogmosás és a fogselyem használata is kellemetlen lehet.

  Az emberek 12,5%-a szenved túlérzékeny fogaktól.

  Megelőzés

  Mi okozza a fogak érzékenységét?


  A fogzománc külső rétegét több dolog is károsíthatja: a túl erős fogmosás, fogínybetegségek, túlzott lepedék, a fogak csikorgatása, fogfehérítő fogkrém használata, savas szájvíz vagy akár a rossz tömések. A kezelés első lépése a kiváltó ok megtalálása.

  Hogyan kezelhető az érzékeny fog?

   

  A jó hír az, hogy a fogak érzékenysége kezelhető. Próbálja ki a Philips Sonicare elektromos fogkefét intuitív nyomásérzékelővel. mely azonnal jelez ha fogmosás közben nem optimális erőt fejt ki. Sőt! Más elektromos fogkefékkel ellentétben a Sonicare a szónikus mozgásnak köszönhetően eljuttatja a folyadékot az íny vonala mentén és a fogközökbe is. Így, ha ínybetegsége vagy túlzott lepedékképződése van mindenképpen indokolt váltania.

  Tanácsos továbbá semleges hatású szájvízre és fogkefére váltani, illetve fogcsikorgatás esetén fogvédőt használni. Mindig konzultáljon fogorvosával, mielőtt megváltoztatja szájápolási szokásait.