0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Elszíneződött fogak? 10 dolog, amit megtehetünk a fogak elszíneződése ellen

  Olvasási idő: 4 perc

  A barna folt a fogakon elsősorban kozmetikai problémát jelent, és nincs összefüggésben fogaink általános egészségi állapotával. Az elszíneződött fogak ettől függetlenül nem nyújtanak túlságosan esztétikus látványt, valószínűleg mindannyian szívesen megszabadulnánk ezektől a foltoktól. Alábbi írásunkban megmutatjuk, hogyan tudunk néhány egyszerű trükkel tenni a fogak elszíneződése ellen, és hogyan szabadulhatunk meg a barna foltoktól, hogy ismét gyönyörű és hófehér legyen a mosolyunk!

  A fogelszíneződés okai: Hogyan keletkeznek a barna foltok a fogakon?

   

  Mielőtt arról beszélnénk, hogyan távolíthatjuk el a fogainkon lévő barna foltokat, lássuk először, hogy mi okozza a fogak elszíneződését! 

   

  A fogainkon megjelenő sárga vagy barna fogelszíneződésért elsősorban az olyan színező hatású italok, mint a tea, a kávé és a vörösbor, bizonyos fűszerek, például a curry és a sáfrány, valamint a dohányzás felelősek. Az ezekben az élelmiszerekben és stimuláló szerekben található anyagok makacs lepedékként telepedhetnek meg a fogainkon; ha ezt a lepedéket nem távolítják el megfelelő gyakorisággal, idővel elszíneződések képződhetnek a fogaink felületén. 

   

  Gyermekek esetében a fogak elszíneződése bizonyos fogfejlődési problémákra is utalhat, mely fogorvosi ellátást igényelhet. Gyermekeknél emellett egyes gyógyszerek, például bizonyos antibiotikumok is okozhatják a fejlődő fogak elszíneződését.

  Mit tehetünk a sárga fogak ellen? A fogak elszíneződésének megelőzése

   

  A fogak elszíneződését elsősorban az alapos szájhigiénia segítségével előzhetjük meg. A jó szájhigiénia nemcsak a fogak természetes fehérségének megőrzése érdekében fontos, hanem mindenekelőtt egészségük megőrzése érdekében. Az alapos szájhigiénia magában foglalja a következőket: 

   

  • Mosson fogat naponta kétszer! A lepedéket leghatékonyabban olyan modern szónikus fogkefével távolíthatja el, mint amilyen a Philips Sonicare DiamondClean, amely akár tízszer több lepedéket távolít el a nehezen elérhető helyekről is*, és segít megóvni fogait az elszíneződéstől.
  •  Naponta tisztítsa meg a nyelvét is fogkefével vagy nyelvkaparóval!
  •  Naponta legalább egyszer tisztítsa meg fogközeit fogselyem vagy fogköz-tisztító készülék (szájzuhany) segítségével! A fogak közötti elszíneződés legkönnyebben a fogközök rendszeres tisztításával előzhető meg.
  •  Fogmosás után használjon szájvizet! 

   

  A kiváló szájhigiénia mellett fontos, hogy rendszeresen és szakszerűen tisztíttassuk meg fogainkat fogorvosunkkal is, hiszen csak a megfelelő mindennapi szájhigiéniai rutin és a professzionális fogtisztítás kombinációja garantálhatja fogaink jó egészségét.

  Ajánlott termékek

  Az alábbiak betartásával szintén sokat tehet a fogak elszíneződésének megelőzése érdekében:

   

   

  • Csökkentse a kávé, tea és vörösbor fogyasztását!
  • Minden étkezés után öblítse ki a száját vízzel!• Várjon legalább fél órát a fogmosással étkezés vagy kávéivás után!
  • Szokjon le a dohányzásról!

  Egy halvány rózsaszín ruhás nő arcán széles mosollyal felfedi gyöngyházfehér fogsorát.

  Barnás elszíneződés a fogakon: Hogyan távolíthatjuk el az elszíneződéseket fogainkról?

   

  A fent említett tippjeink betartásával a legjobb feltételeket teremtheti meg ahhoz, hogy fogai és mosolya természetesen fehér és gyönyörű maradjon. Ha azonban a fogai továbbra is elszíneződnek, néhány dolgot saját maga is megtehet azért, hogy eltávolítsa a barna foltokat a fogairól. 

   

  • Használjon speciális, fehérítő hatású fogkrémet! Elszíneződött fogait mossa fehérítő hatású fogkrémmel! Ügyeljen azonban arra, hogy ne használjon erősen dörzsölő készítményeket, mivel ezek túlságosan lekoptathatják a fogzománcot, és idővel károsíthatják a fogakat. 

   

  A fogorvosok nem javasolják számos népszerű otthoni gyógymód, például a nátron vagy az aktív szén használatát fogfehérítés céljából, beleértve a szabadon beszerezhető fogfehérítő hatású oldatokat, mivel ezek idővel károsíthatják a fogzománcot. 

   

  A fogak elszíneződésének eltávolításához keresse fel fogorvosát, aki szakszerűen megtisztítja, polírozza fogait, és segít megerősíteni fogzománcát, hogy Ön ismét megmutathassa egészséges, hófehér mosolyát! *A Clean-Programban napi két, egyenként kétperces fogmosási ciklusból nyert vizsgálati eredmények alapján.

   

  1 A Clean-Programban napi két, egyenként kétperces fogmosási ciklusból nyert vizsgálati eredmények alapján.“

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.