0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Philips támogatás

  Mit jelentenek a Philips borotván lévő szimbólumok?

  Közzétéve 10 July 2024
  Ha szeretné megtudni, hogy mit jelentenek a Philips borotván található szimbólumok és jelzőfények, olvassa el a magyarázatokat ebben a cikkben.

  Töltésjelzők

  Egyes borotváink eltérő töltésjelző fényekkel rendelkeznek. A sávok kigyulladva jelzik az akkumulátor töltöttségi szintjét. 

  Egyes készülékeken három függőleges sáv jelzi a töltést. Az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, ha a legalsó sáv narancssárgán villog. Töltés közben ez a jelzőfény fehér, zöld vagy kék lehet, a borotva típusától függően.

  Más modellek esetében három vízszintes sáv jelez. Az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, ha a legalsó sáv narancssárgán villog. Ha a borotva teljesen feltöltődött, a jelzőfény 15 vagy 30 percig világít. Az energiatakarékosság érdekében automatikusan kikapcsol.

  Más borotvák esetében, például a Philips 5000X borotvánál az akkumulátor töltöttsége akkor alacsony, amikor a legalsó sáv narancssárgán villog. Töltés közben fehéren villog. A teljesen feltöltött akkumulátor 30 percig világít.

  A Philips borotva töltésjelzői

  Használat előtt húzza ki

  Egyes Philips borotvák csak vezeték nélkül használhatók. Ha olyankor próbálja bekapcsolni ezeket a borotvákat, amikor még csatlakoztatva vannak, a „használathoz húzza ki” szimbólum fehéren villog, ezzel figyelmeztetve Önt arra, hogy húzza ki a készüléket.
  A Philips borotva „használathoz húzza ki” szimbóluma

  Felkiáltójel

  Ha a Philips borotván egy felkiáltójel villog, az számos dolgot jelenthet.
  • Eltömődött borotvafejek: Ha a felkiáltójel mellett a csapot és a borotvafejet ábrázoló szimbólum is látható, az azt jelenti, hogy a borotva motorja nem működik tovább, mert a borotvafejek szennyezettek vagy sérültek. Ilyenkor meg kell tisztítani vagy ki kell cserélni a borotvafejeket.
  • Túlmelegedés: A borotva túlmelegedhet a túltöltés miatt. Ilyenkor a borotva automatikusan kikapcsol. Hagyja hűlni néhány percig, majd próbálja újra bekapcsolni.
  • Fémtárgy van a töltőpadon: Ha a Qi padon egy felkiáltójel villog, az azt jelenti, hogy fém tárgy van rajta. Ilyenkor automatikusan kikapcsol a Qi pad. Távolítsa el a tárgyat, és 5 perc elteltével indítsa újra a töltőpadot.
  A Philips borotva felkiáltójel szimbóluma

  Tisztítás emlékeztető

  A Philips borotva karbantartása érdekében célszerű minden nap tisztítani a készüléket. Típustól függően a borotván megjelenhet néhány olyan szimbólum, amely jelzi, hogy ideje megtisztítani az eszközt. Csap szimbólumot (1. kép) vagy háromszög alakot formáló 3 cseppet (2. kép) láthat. Egyes borotváknál, amelyek a Quick Clean Pod készülékben tisztíthatók, a 3 csepp felett banán alakú ikon is található.
  Tisztítás emlékeztető a Philips borotvához

  Utazózár

  Utazáskor lezárhatja a Philips borotvát, hogy véletlenül se kapcsoljon be.

  Az utazózár kikapcsolásához tartsa nyomva a borotva be-/kikapcsoló gombját három másodpercig. Az utazózár bekapcsolását a lakat szimbólum villogása jelzi a borotván.

  Az utazózár kikapcsolásához tartsa nyomva a borotva be-/kikapcsoló gombját három másodpercig. A lakat szimbólum először villog, majd folyamatosan világít, jelezve, hogy a borotva ismét használatra kész.
  Test
  A Philips borotva utazózár szimbóluma

  Borotvafejek cseréje

  A Philips borotva karbantartása érdekében fontos, hogy rendszeresen cserélje a borotvafejeket. Borotvatípustól függően előfordulhat, hogy a borotvafej szimbólum villog a borotván, vagy sípoló hangot ad, így figyelmeztet a borotvafejek cseréjére.

  A legtöbb borotvatípus esetében a borotvafejeket kétévente kell cserélni. A borotvafejek cseréjére vonatkozó utasításokat a használati útmutatóban találja.

  Megjegyzés: A borotvafejek kicserélése után nyomja le néhány másodpercig a be-/kikapcsoló gombot a borotva alaphelyzetbe állításához.
  A Philips borotva borotvafej cseréjének szimbóluma

  Fürdő és csap szimbólum

  Ha a Philips borotva hátulján zuhanyt vagy fürdőkádat ábrázoló szimbólum látható, az azt jelenti, hogy a borotva vízálló, és zuhanyozás vagy fürdés közben biztonságosan használható.

  A Philips borotva hátoldalán található csap szimbólum azt jelzi, hogy a borotva mosható, azaz vízzel tisztítható. Ez azonban nem jelenti azt, hogy zuhanyzóban vagy fürdőkádban is használhatja.

  A csap áthúzott szimbóluma azt jelenti, hogy a borotva nem mosható, ezért víz nélkül kell tisztítani.
  A Philips borotva vízállóságot jelölő szimbóluma

  Értesítési szimbólum

  Az S7000 borotván világítani kezd az értesítési szimbólum, ha fontos üzenete van a Philips GroomTribe alkalmazásban.
  A Philips borotva értesítés szimbóluma

  Érzékeny borotválkozás szimbólum

  A Philips Shaver S7000 borotvák némelyikén S és XS szimbólum található. Az S szimbólum az érzékeny borotválási beállításokat, az XS pedig a különösen érzékeny borotválást jelöli. Ezeket a beállításokat a Philips GroomTribe alkalmazáson keresztül választhatja ki. A Philips S7000 borotva legújabb típusai tartalmazzák a Power Adapt érzékelő technológiát, amely a beállítások módosítása nélkül automatikusan a bőréhez igazítja a vágási teljesítményt. 

  Megjegyzés: Ne feledje, hogy a Philips borotván látható szimbólumok típusonként eltérőek. A borotván található szimbólumok és jelzőfények teljes körű áttekintéséhez tekintse meg a használati útmutatót.
  A Philips borotva érzékenységet jelölő szimbóluma

  Mozgásvisszajelzés

  A legújabb Philips borotvatípusok SenseIQ technológiával rendelkeznek. Ezeken a borotvákon mozgásérzékelés ikon található. 
  Amikor befejezte a borotválkozást, visszajelzést kap a borotva fogantyúján. A mozgásvisszajelzés ikon különböző színekben világít, így adva átfogó visszajelzést a borotválkozásról.
  • Ha megfelelő mozgással (azaz körkörös mozdulatokkal) történik a borotválkozás, akkor a mozgásvisszajelzés ikon zölden világít. 
  • Ha a borotváló mozdulatok javíthatók, akkor a mozgásvisszajelzés ikon narancssárgán világít. 
  Tekintse meg az alkalmazást a további részletekért és tanácsokért.
  Philips Motion Feedback ikon

  Csap ikon

  A csap szimbólum villogni kezd a borotván a kikapcsolása után, figyelmeztetve Önt, hogy tisztítsa meg.

  Philips vízcsap ikon

  3 csepp

  A legtöbb új borotvatípuson tisztítás emlékeztetőként 3 vízcsepp látható a kék banán alakú ikon alatt.
  Amikor kikapcsolja a borotvát, a három csepp villogni kezd, emlékeztetve Önt, hogy tisztítsa meg a borotvát a Quick Clean Pod segítségével.
  Ha ezek folyamatosan világítanak, az azt jelenti, hogy a tisztítóprogram folyamatban van.
  Ha eltávolítja a borotvát a Philips Quick Clean Pod készülékből, vagy megnyomja a be-/kikapcsoló gombot a tisztítóprogram közben, és a 3 csepp gyorsan villogni kezd, az azt jelenti, hogy a tisztítási folyamat a művelet befejezése előtt megszakadt.
  A tisztítóprogram folytatásához 4 másodpercen belül helyezze vissza a borotvát a tisztítóegységbe. Ha ez az idő letelt, a tisztítóprogramot újra kell indítani a borotva be-/kikapcsoló gombjának ismételt megnyomásával.

  Philips tisztításra emlékeztető ikon

  Banán alakú ikon

  A három cseppel egyidőben a felettük lévő kék banán alakú ikon is villogni kezd, amikor a tisztítás folyamatban van.
  Ha eltávolítja a borotvát a Philips Quick Clean Pod készülékből, vagy megnyomja a be-/kikapcsoló gombot a tisztítóprogram közben, és az ikon lassan villogni kezd, az azt jelenti, hogy a tisztítási folyamat a művelet befejezése előtt megszakadt.
  A tisztítóprogram folytatásához 4 másodpercen belül helyezze vissza a borotvát a tisztítóegységbe. Ha ez az idő letelt, a tisztítóprogramot újra kell indítani a borotva be-/kikapcsoló gombjának ismételt megnyomásával.

  Philips tisztítás folyamatban ikon

  SkinIQ

  Ha a borotván SkinIQ szimbólum található, az azt jelenti, hogy a készülék SkinIQ technológiával rendelkezik, amely intelligensen érzékeli a szőrsűrűséget és a borotválási technikát.
  A GroomTribe alkalmazásban személyre szabott borotválkozási tanácsokat kaphat.

  Philips SkinIQ ikon

  Mennyi időre van szüksége a bőrömnek, hogy alkalmazkodjon az új borotvafejekhez?

  Ha Ön a Philips borotva új felhasználója, vagy kicserélte a borotvafejeket, ne feledje, hogy a bőrének alkalmazkodnia kell az (új) borotvafejekhez. Ez azt jelenti, hogy a bőre kissé irritált lehet az elején. Hagyjon magának két-három hét alkalmazkodási időt az új Philips borotva rendszeréhez. A borotválkozás utáni bőrirritáció minimálisra csökkentése érdekében használhat kíméletes hidratáló vagy borotválkozás utáni arcápoló krémet.

  Az alábbiakban néhány tippet olvashat, hogy a legjobb eredményt hozhassa ki Philips borotvájából, és elkerülhesse a kellemetlen érzést és az irritációt:

  • A Philips borotva használata előtt győződjön meg róla, hogy a bőre tiszta.
  • Mindig ügyeljen arra, hogy a borotvaegység teljes mértékben érintkezzen a bőrével.
  • Fejtsen ki enyhe nyomást, és lassan, körkörös mozdulatokkal mozgassa a borotvaegységet a bőrén.
  • Előzetesen nyírja le a hosszú vagy nehezen borotválható szőrszálakat.
  • Hagyjon némi alkalmazkodási időt, adjon egy kis időt a bőrének, hogy regenerálódhasson az egyes borotválkozások között.
  • A borotvafejek, a vágófej és a védő tisztításakor tartsa szem előtt, hogy ezek mind egymáshoz illeszkedő készletek. Ha véletlenül rossz borotvavédőbe helyezi a vágófejet, több hétbe is beletelhet, mire az optimális borotválkozási teljesítmény helyreáll.

  Az ezen az oldalon található információk a következő típusokra érvényesek: X5012/00 , X5004/00 , X5012/05 , X5006/00 , S3144/00 , X3001/00 , S7886/58 , S5885/35 , S5886/38 , S5886/30 , S5885/10 , SP9883/36 , S5884/50 , S5883/10 , S7886/55 , S7885/50 , S7882/55 , S5887/30 , S5887/10 , S5584/50 , S5587/30 , S7783/59 , S5587/10 , S5585/30 , S7786/55 , S7783/55 , S5585/10 , S7782/50 , S5589/30 , S5585/35 , S5583/10 , S5589/38 , S1133/41 , S3232/52 , S3134/51 , S3333/54 , S3233/52 , S1232/41 , S1231/41 , S1332/41 , S7940/16 , S6620/11 , S7970/26 , S7960/17 , S7930/16 , S6680/26 , S6640/44 , S6630/11 , SP9820/12 , SP9861/16 , SP9862/14 , SP9860/13 , SP9863/14 , S5250/06 , SW6710/15 , S1510/42 , SW3700/07 , SW9700/67 , SW6700/14 , SW5700/07 , S1320/04 , S5210/06 , S7310/67 , S7311/66 , S5073/62 , S5070/65 , SW7700/67 , S5530/06 , S5572/06 , S5550/44 , S5672/41 , S5572/10 , S5550/06 , S5630/12 , S9521/31 , S5050/64 , S1520/04 , S3510/06 , S1100/04 , S3110/06 , S1310/04 , S1110/04 , S3120/06 , S5100/06 , S5420/06 , S5600/41 , S5400/06 , S7510/41 , S5510/45 , S5400/26 , S5320/06 , S7780/64 , S7720/26 , S7520/41 , S5620/12 , S5520/45 , S5110/06 , S5130/06 , S5150/26 , S5340/06 , S7530/50 , S7370/12 , S7310/12 , S9031/12 , S9511/31 , S9711/31 , S9111/31 . Kattintson ide további termékszámok megjelenítéséhez Kattintson ide, ha kevesebb termékszámot szeretne megjeleníteni

  Nem találja, amit keres?

  Fedezze fel a Philips összes terméktámogatási lehetőségét

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.