Nemcsak hozzátáplálási tanácsokat, de ízletes, friss főzési recepteket és ételötleteket is ajánlunk, hogy gyermeke egészségesen indulhasson neki az életnek.
Adag 2,6 dl; kb. 4 adag (adagonként 6 dkg), Elkészítési idő Párolási idő: kb. 15 perc
Hozzávalók
- Fél szár póréhagyma (kb. 2 dkg)
- Negyed (kis méretű) cukkini (kb. 4 dkg)
- Fél piros kaliforniai paprika (kb. 4 dkg)
- Egy közepes paradicsom (kb. 14 dkg)
- Puhára főtt rizs, adagonként 14 dkg
Elkészítés
1 - Mossa meg a zöldségeket. Ezután vágja félbe a paradicsomot és a piros kaliforniai paprikát, majd magozza ki. Vágja a zöldségeket kb. 1 cm-es kockákra.
2 - Vegye le az edény fedelét, majd helyezze a hozzávalókat az edénybe. Ezután tegye vissza a fedelet, és rögzítse a megfelelő pozícióban.
3 - Vegye le a víztartály fedelét, majd öntsön vizet a tartályba, amíg el nem éri a „10/15 min” szintet.
4 - Tegye vissza a fedelet, és rögzítse a megfelelő helyzetben. Nyomással rögzítse a fedelet a párolási pozícióban.
5 - Állítsa a párolási időt 15 percre. Ekkor elkezdődik, majd 15 perccel később automatikusan leáll a párolás.
6 - Fordítsa a „párolás” gombot vissza a „ki” állásba.
7 - Fordítsa fejjel lefelé az edényt.
8 - Helyezze az edényt a főegységre, majd fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányba, és rögzítse a „turmixgép” pozícióban.
9 - Turmixolja 3–5 alkalommal, minden alkalommal 15 másodpercig, amíg az étel el nem éri a megfelelő sűrűséget. Nagyobb gyermeknek érdemes nagyobb darabokra turmixolni, hogy rágásra ösztönözze.
10 - Öntse át egy tálkába, és tálalás előtt hagyja hűlni. Egy adaghoz kb. 14 dkg főtt rizst adjon.
- Tipp: Sok C-vitamint tartalmaz. A C-vitamin segít a szervezetnek a kollagén előállításában, amely fontos a véredények, a csontok, a porcok, a bőr, a fogak és az íny egészségének fenntartásában. Hússal vagy halpürével tálalja. A szószt tálalja főtt tésztával, rizzsel vagy más alapvető élelmiszerrel. Tárolás: lefagyasztható
1. szakasz
2. szakasz
3. szakasz
4. szakasz
5. szakasz
6. szakasz
7. szakasz
8. szakasz
9. szakasz
10. szakasz