1
Cikkek

Elég tejhez jut a kisbabám?

A legtöbb anya képes a sikeres szoptatásra, és elegendő tejet termel a kisbabája számára. Azonban elég nehéz mérni, hogy mennyi tejet is eszik a baba az egyes étkezések alkalmával. Összegyűjtöttünk hát néhány jelet, amelyek jelzik, hogy a kicsi jól táplált:

 

  • Megfelelő a mellre helyezés, és a baba jól szopik
  • A baba 24 óránként legalább 6–8 alkalommal eszik
  • Az ébrenlét időszakában a kicsi aktív és éber, etetés után pedig nyugodt
  • Gyakori pelenkacsere
 

A babák a születést követően általában veszítenek a súlyukból, amit körülbelül 2 hetes korukra visszanyernek, majd ezt követően hetente mintegy 120–240 grammot híznak. Mivel a súlygyarapodás nem egyenletesen történik, nem tanácsos a babát túl gyakran mérni.

 

Ha a gyermek alacsony (2,5 kg alatti) testtömeggel született, vagy ha nehéz volt a szülés, egészségügyi szakember segítségével biztosítsa a szoptatás megfelelő beállítását és a csecsemő súlygyarapodásának ellenőrzését az első pár hét során.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

 
Regisztráljon AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 15% kedvezménnyel jutalmazzuk!

Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!