0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  A tejtermékek bevezetése

  A csecsemő hat hónapos korában megkezdhető a hozzátáplálás során bevezetett szilárd ételek anyatejjel, tápszerrel vagy nagyon kis mennyiségű tehéntejjel történő dúsítása, néhány teáskanálnyit hozzáadva ezekből a rizspéphez, zabkásához vagy egyéb megfelelő ételhez.

   

  Később, a baba egyéves korában kínálhat neki másféle tejeket is fő italként az egészséges szilárd táplálékokból álló étkezések mellé. Nem tanácsos azonban, hogy a baba 12 hónapos kora előtt tehéntejet igyon.

  A tehéntej

   

  A teljes, lehetőleg organikus gazdaságból származó tehéntej nagyszerű fehérjeforrás, tele kalciummal, magnéziummal, A-, B12- és B2-vitaminnal. Ezek a tápanyagok létfontosságúak a csecsemő növekedéséhez és fejlődéséhez, ezért fontos, hogy az egyéves gyermek teljes zsírtartalmú vagy fölözetlen tejet kapjon.

   

  A gyermek kétéves korát követően alacsonyabb zsírtartalmú tejet is kínálhat – de kizárólag akkor, ha a kicsi elérte a normális testtömeget, valamint kiegyensúlyozott az étrendje. Amennyiben ez nem teljesül, maradjon a teljes zsírtartalmú tejnél ötéves koráig.

  Szójatej

   

  Az orvosok a baba egyéves kora előtti időszakra vonatkozóan nem ajánlják a szójatejet – ez alól kivételt képez, ha laktózintolerancia alakult ki a gyermeknél, amely esetben a háziorvos szójatejalapú tápszert javasolhat a tehéntejalapú helyett.

  Kecske- vagy juhtej


  Soha ne adjon kecsketejet vagy juhtejet egyéves kor alatt. Még egyéves kor után is jobb, ha inkább a pasztőrözött tejeket választja.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  A Philips Avent uGrow alkalmazás letöltése

  Ismerje meg a uGrow alkalmazást


  Értse meg a múltat. Élvezze a jelent. Tudja, hogy mit rejt a jövő.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.