0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Mérföldkövek a 3. hónapban

  Az elmúlt hónapokban a gyermeke gyors egymásutánban tett meg nagy lépéseket. A következőkben röviden összefoglaljuk, hogy mi zajlik a kis világában, amikor eléri a 3 hónapos mérföldkövet.

  Szia, világ!


  Izgalmas idők következnek, ahogyan a gyermeke elkezd különbséget tenni saját maga és a világ többi része között. Az élet már nem pusztán a hangok, színek és érzések folyamatos keveréke: lassan, de biztosan minden fókuszba kerül. Babája elkezdi megkülönböztetni az emberi hangokat, érzi a különbséget a kemény és a puha játékok között, és képes megkülönböztetni az alapvető színeket.

  A saját hang megtalálása


  A legtöbb baba 3 hónapos kora körül már a hangszálait is felfedezi. Megjelennek az elégedett gőgicsélések, boldog rikkantások, és megkezdődik a magánhangzókkal való kísérletezés. Segítheti babája újonnan felfedezett vokális képességeinek fejlődését, ha énekel neki, gyermekmondókákat olvas fel, vagy egyszerűen csak válaszol neki, amikor ő izgatott gügyögéssel próbál kommunikálni Önnel.

  Mozgásra fel!


  Amikor csemetéjét éppen nem a hangszálak megdolgoztatása köti le, elképzelhető, hogy az új testi képességeiből is megmutat ezt-azt. Általában véve a 3 hónaposak már nem egy újszülött esetlenségével mozognak: magabiztosabban mozgatják a végtagjaikat, emelik fel a fejüket, sőt, akár jól meg is markolhatnak egy-egy játékot.

  Mi jön ezután?


  A következő hónapok során gyermeke sokat tanul a mintázatokról, és hogy az egyik tett hogyan vezet egy másikhoz. Például előfordulhat, hogy megragad egy játékot, a szájához emeli, majd újra leteszi. Nekünk ez egyszerűnek tűnhet, de valójában igen összetett cselekvéssorozat, amelyet előbb-utóbb minden baba elsajátít.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

   
  Regisztráljon AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 15% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.