0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Miért fontos az íny egészsége?


  A megfelelő száhigiénia szoros kapcsolatban áll a jó általános egészségi állapottal. A legszembetűnőbb kapcsolatot az íny állapota jelzi, ami megmutatja, ha bizonyos ételekből túl sokat fogyasztunk, hiánybetegségeket (vitamin), ha túl sok alkoholt iszunk, de még bizonyos szív- és érrendszeri betegségekre is lehet következtetni belőle. Az íny köti össze a fogat az állkapocs többi részével, ezért különösen fontos az íny egészsége.  

  early-stage-gum-disease

  Megelőzés

  Mit nevezünk ínygyulladásnak?

   

  Az egészséges íny világos rózsaszínű. Ha sötétebb rózsaszín vagy piros, ha fogmosáskor vérzik vagy érzékeny az érintésre, az az ínygyulladás jele lehet. Az ínygyulladás oka a baktériumok felszaporodása a lepedékben. Oka lehet a nem megfelelő szájhigiénia. Elégtelen  tisztításnál, a lepedék fogkővé keményedik, amit már nehéz eltávolítani. Az ínygyulladás az ínybetegség első stádiuma, ami megfelelő szájápolással, mechanikus tisztítással kezelhető, visszafordítható. Ellenkező esetben a gyulladás fokozódhat és fogágybetegséghez vezethet.

  Mi a fogágybetegség?

   

  A parodontium a fogakat körülvevő és azt tartó szövet elnevezése. A periodontisis , vagy más néven fogágygyulladás, a kezeletlen fogínygyulladás előrehaladott állapota. A baktériumok képesek lesznek behatolni a létrejövő „tasakokba”, a fogakat rögzítő csontok és kapcsolódó szövetek károsodását okozva. A fogágybetegség/fogágygyulladás az íny visszahúzódását okozza. A fogágybetegség súlyos állapot, amely sebészeti kezelést igényelhet.

  Hogyan segíthet a Philips Sonicare

   

  A Philips Sonicare rendkívül hatásos segítség lehet az ínygyulladás megelőzésében. A fogkefefej pont olyan frekvenciájú mozgást végez, ami képes gyengéden eltávolítani a plakkot, így könnyebbé téve a fogak és az íny egészségének megőrzését. Korai stádiumban az ínygyulladás kezelhető alaposabb szájhigiéniai rutinnal. Ha viszont hagyjuk, hogy fogágybetegséggé fejlődjön, akkor már fogászati szakember segítségét kell igénybe vennünk.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.