• Ingyenes kiszállítás

 • 14 napos visszaküldési garancia

 • Ügyfélszolgálat a hét minden napján

1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Egészséges íny

  Miért fontos az íny egészsége?


  A megfelelő száhigiénia szoros kapcsolatban áll a jó általános egészségi állapottal. A legszembetűnőbb kapcsolatot az íny állapota jelzi, ami megmutatja, ha bizonyos ételekből túl sokat fogyasztunk, hiánybetegségeket (vitamin), ha túl sok alkoholt iszunk, de még bizonyos szív- és érrendszeri betegségekre is lehet következtetni belőle. Az íny köti össze a fogat az állkapocs többi részével, ezért különösen fontos az íny egészsége.  
  early-stage-gum-disease

  Megelőzés

  Mit nevezünk ínygyulladásnak?

   

  Az egészséges íny világos rózsaszínű. Ha sötétebb rózsaszín vagy piros, ha fogmosáskor vérzik vagy érzékeny az érintésre, az az ínygyulladás jele lehet. Az ínygyulladás oka a baktériumok felszaporodása a lepedékben. Oka lehet a nem megfelelő szájhigiénia. Elégtelen  tisztításnál, a lepedék fogkővé keményedik, amit már nehéz eltávolítani. Az ínygyulladás az ínybetegség első stádiuma, ami megfelelő szájápolással, mechanikus tisztítással kezelhető, visszafordítható. Ellenkező esetben a gyulladás fokozódhat és fogágybetegséghez vezethet.

  Mi a fogágybetegség?

   

  A parodontium a fogakat körülvevő és azt tartó szövet elnevezése. A periodontisis , vagy más néven fogágygyulladás, a kezeletlen fogínygyulladás előrehaladott állapota. A baktériumok képesek lesznek behatolni a létrejövő „tasakokba”, a fogakat rögzítő csontok és kapcsolódó szövetek károsodását okozva. A fogágybetegség/fogágygyulladás az íny visszahúzódását okozza. A fogágybetegség súlyos állapot, amely sebészeti kezelést igényelhet.

  Hogyan segíthet a Philips Sonicare

   

  A Philips Sonicare rendkívül hatásos segítség lehet az ínygyulladás megelőzésében. A fogkefefej pont olyan frekvenciájú mozgást végez, ami képes gyengéden eltávolítani a plakkot, így könnyebbé téve a fogak és az íny egészségének megőrzését. Korai stádiumban az ínygyulladás kezelhető alaposabb szájhigiéniai rutinnal. Ha viszont hagyjuk, hogy fogágybetegséggé fejlődjön, akkor már fogászati szakember segítségét kell igénybe vennünk.