1
Fehér fogak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hogyan őrizzük meg hófehér mosolyunkat?

Mosollyal a siker felé

 

A természetes, fehér mosoly az egyik első dolog, amit észrevesznek rajtunk. A fehér mosoly azt mutatja a külvilág felé, hogy egészségesek és boldogak vagyunk. Ezen túl a fehér mosoly a megfelelő szájhigiénia jele, ami a teljes test egészségében is fontos szerepet játszik, beleértve a szív- és érrendszeri betegségek rizikójának csökkenését is.

bad-breath

Természetes fehérítő módszerek


Fogfehérítésről sokunknak a kémiai szerekkel végzett foghehérítés jut eszünkbe. Ezek a kezelések hatékonyak, de először érdemes lehet természetes módszerekkel próbálkozni: ehhez elegendő az, ha bizonyos ételeket kerülünk, másokból viszont igyekszünk többet fogyasztani.

Táplálkozással a fehérebb fogakért

 

Bizonyos ételek elszínezhetik a fogakat: a kávé, tea és vörösbor tanninokat és cukrot tartalmaz, amik elszíneződést okozhatnak, ezért tanácsos mértékletesen fogyasztani őket. A dohányzástól szintén besárgulhatnak a fogak. Más ételek viszont segíthetnek megőrizni a fogak fehérségét, például az eper, zeller, alma, répa, magvak és sajtok. Ezek az ételek segítik a nyáltermelődést, ami természetes módon tisztítja a fogakat.

Fogmosással a fehérebb fogakért


A fehérítő fogkrémek szódabikarbónát tartalmaznak. Ez a természetes kémiai anyag eltávolítja az elszíneződéseket és polírozza a fogakat. A fehérítő fogkrémek biztonságosan használhatóak, de hosszabb időn keresztüli alkalmzásuk meggyengítheti a fogzománcot. Ezért érdemesebb ciklikusan használni őket: 6 hétig fehérítő és 6 hétig normál fogkrémmel mossunk fogat.