0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Mi az ínybetegség?


  Az ínybetegségről azt gondolhatjuk, hogy ez egy ritka állapot, ami nem túl sok embert érint. Sajnos a valóságban az íny gyulladása elég gyakori, akár az emberek 47%-a szenved tőle élete során. A tünetek kezdetben szinte észrevétlenek, de idővel a kezeletlen ínygyulladás súlyos fogágybetegséghez vezethet.

  Mi okozza az ínybetegséget?


  A szájüregben normális esetben is több ezer baktérium található: a nyálban, a fogakon és a szájüreg felszínén, valamint az ételben, amit elfogyasztunk. Amíg ezek a baktériumok biológiai egyensúlyban vannak, nem okoznak betegséget. Nem megfelelő szájápolás esetén a felhalmozódott lepedékben a kórokozó (patogén) baktériumok elszaporodhatnak, ami gyulladáshoz, ínybetegséghez vezethet.  Az ínygyulladás tünete: duzzadt, vérbő íny, mely mechanikus behatásra vérezhet.

  gum-disease

  A fogágybetegség tünetei


  A fogágybetegség az ínygyulladás előrehaladott állapota. A kezeletlen ínygyulladás a mélyebb szövetekbe terjed, melynek következménye lehet a láthatóan visszahúzódott ínyszél, valamint a csontágy pusztulása, mely a fog meglazulásához, majd elvesztéséhez vezethet.

  Hogyan kezeljük az ínybetegséget?


  Az ínybetegség kezelése attól függ, mennyire súlyos a kialakult helyzet. Enyhébb esetekben a mechanikus tisztítás is eltávolítja a lerakódott lepedéket. Fogkő jelenléténél professzionális, szakember által végzett tisztításra, fogkőeltávolításra van szükség. Súlyosabb esetben sebészeti beavatkozásra is szükség lehet.

  A legjobb módszer a fogágybetegség elkerülésére a napi kétszeri fogmosás és napi egyszeri fogköztisztítás, aminek a Philips Sonicare AirFloss kitűnő eszköze lehet.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.