1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  • Ingyenes kiszállítás

  • 14 napos visszaküldési garancia

  • 2 év garancia

  Íny

   
   
   


  Tudnivalók az ínybetegségről

  Mi az ínybetegség?

   

   

  Mi okozza az ínybetegséget?

   

   

  Hogyan kezeljük az ínybetegséget?

  Mi az ínybetegség?


  Az ínybetegségről azt gondolhatjuk, hogy ez egy ritka állapot, ami nem túl sok embert érint. Sajnos a valóságban az íny gyulladása elég gyakori, akár az emberek 47%-a szenved tőle élete során. A tünetek kezdetben szinte észrevétlenek, de idővel a kezeletlen ínygyulladás súlyos fogágybetegséghez vezethet.

  Mi okozza az ínybetegséget?


  A szájüregben normális esetben is több ezer baktérium található: a nyálban, a fogakon és a szájüreg felszínén, valamint az ételben, amit elfogyasztunk. Amíg ezek a baktériumok biológiai egyensúlyban vannak, nem okoznak betegséget. Nem megfelelő szájápolás esetén a felhalmozódott lepedékben a kórokozó (patogén) baktériumok elszaporodhatnak, ami gyulladáshoz, ínybetegséghez vezethet.  Az ínygyulladás tünete: duzzadt, vérbő íny, mely mechanikus behatásra vérezhet.
  gum-disease

  A fogágybetegség tünetei


  A fogágybetegség az ínygyulladás előrehaladott állapota. A kezeletlen ínygyulladás a mélyebb szövetekbe terjed, melynek következménye lehet a láthatóan visszahúzódott ínyszél, valamint a csontágy pusztulása, mely a fog meglazulásához, majd elvesztéséhez vezethet.

  Hogyan kezeljük az ínybetegséget?


  Az ínybetegség kezelése attól függ, mennyire súlyos a kialakult helyzet. Enyhébb esetekben a mechanikus tisztítás is eltávolítja a lerakódott lepedéket. Fogkő jelenléténél professzionális, szakember által végzett tisztításra, fogkőeltávolításra van szükség. Súlyosabb esetben sebészeti beavatkozásra is szükség lehet.

  A legjobb módszer a fogágybetegség elkerülésére a napi kétszeri fogmosás és napi egyszeri fogköztisztítás, aminek a Philips Sonicare AirFloss kitűnő eszköze lehet.