0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Felkészülés a szoptatásra

   

   

  Amikor a szoptatás mellett dönt, úgy tűnhet, hogy nagyon sok mindenre kell figyelni. A teste tudja a dolgát, de mégis, mit kell tudnia előzetesen? És ki segíthet Önnek? A jó hír, hogy egy kis tervezéssel, és ha tudja, hogy kikhez fordulhat támogatásért, nagyszerű lehet az indulás.

  A gratulációnak helye van!

   

  Mielőtt részletesen bemutatnánk a szoptatásra való felkészülést, beszéljünk a szoptatás csodálatos előnyeiről.

  A szoptatás előnyei

  Elsőként itt van kisbabája megismerésének csodálatos élménye. A szoptatás lehetővé teszi, hogy értékes pillanatokat töltsenek el együtt, bőrkontaktust teremtve, így mindketten élvezhetik a közelség és a jólét érzését.

   

   Kisbabája az anyatej számos egészségügyi előnyét is élvezheti. Az anyatej segíti a kisbabája kognitív fejlődését, fejleszti az immunrendszert, csökkenti a fülgyulladások számát, és kevesebb a gyomorpanasz és a hasmenés.

   

  Ön számára is számos előnye van. Segít a méh szülés utáni visszahúzódásában, a méh- és mellrák arányának csökkentésében, valamint nagyobb súlyveszteséget is eredményezhet, ha legalább hat hónapon át szoptat.

   

  Amikor megkezdi a szoptatás időszakát, próbálja meg szem előtt tartani ezeket az előnyöket. Lehetnek olyan pillanatok, amikor a dolgok nem mennek majd simán, és segítséget nyújthat a kitartáshoz, ha a szélesebb összefüggéseket tartja szem előtt.

  Philips Avent szoptatási megoldások

  Felkészülés a szoptatásra

   

  Most pedig nézzük meg a dolgok gyakorlati oldalát. A szoptatási időszak egyedülálló lesz az életükben, mivel nem lesz más ugyanilyen szoros kapcsolat anyuka és gyermeke között, de hogy minden simán menjen, az anyukáknak érdemes előkészületeket tenniük.

  • Végeztessen mellvizsgálatot

   

  Az emberi test szépségének része, hogy nincs két egyforma mellű nő. Rendszeres várandósgondozás keretében ellenőriztesse a melleit egészségügyi szakemberrel, hogy tudjon róla, ha bármire figyelnie kell majd a szoptatás megkezdésekor. Ez segíthet megelőzni a szoptatás kezdetén néha tapasztalható mellre helyezési problémákat.

  • Tűzzön ki a szoptatással kapcsolatos célt

   

  Sok nő hasznosnak találja, ha átgondolja, meddig szeretne szoptatni. Valójában azok, akik meghatároznak ilyen célt, nagyobb valószínűséggel szoptatnak tovább. Próbálja meg figyelembe venni élete minden területét – életmódját, munkáját és azt, hogy mennyi segítsége van.

  • Szoptatási terv készítése

   

  Miután meghatározott egy célt, megtervezheti a szoptatását rövid és hosszú távon. Ide tartozhat a szülés utáni első pár pillanatuk gyakorlati kérdéseinek átgondolása, vagy az éjszakai etetésekkel kapcsolatos stratégia megtervezése. Ez lehetőség annak átgondolására, mit fog tenni, ha nem lesz minden zökkenőmentes. Például, ha fájdalmat tapasztal a mellében, lehet, hogy jó az anyatejet mellszívóval lefejni vagy felkészülni mellbimbókrémmel vagy mellbimbóvédővel hogy azonnal enyhíthesse a fájdalmat. Segítségére lehet az Avent bimbóvédő krém és az Avent mellbimbóvédő is, ha megbízható termékeket keres!

  • Használja ki a lehető legjobban az „arany órát”

   

  Hagyja, hogy kisbabája természetes ösztönei beinduljanak – töltsék együtt az első órát (más néven az „arany órát”) és ismerjék meg egymást, bőrkontaktust fenntartva. Kisbabája természetes módon megpróbál majd felmászni mellkasára és elkezdeni szopizni.

  • Tervezzen hosszú távra

   

  A szoptatás módja idővel megváltozhat. Praktikus lehet egy mellszívó, ha nem tud majd ott lenni egy-egy etetésnél.  Amikor úton van, és egy kis súlyú eszközre van szüksége, akkor egy kézi mellszívó pumpa lehet a jó választás. Másrészről, ha a munkahelyen inkább valami hatékonyra lenne szüksége, akkor az Ön számára jobb választás lehet egy dupla elektromos mellszívó.

  Szüksége lehet ezekre:

  Philips Avent

  Avent Natural Comfort kézi mellszívó cumisüveggel

  SCF330/20
  Avent
  Avent

  Philips Avent Avent Natural Comfort kézi mellszívó cumisüveggel

  SCF330/20

  Nagyobb kényelem, nagyobb tejmennyiség, könnyen szállítható*

  Üljön kényelmesen, anélkül, hogy előre kellene dőlnie, mialatt a puha masszázspárna gyengéden stimulálja a tej áramlását. Az Avent kézi mellszívó csak néhány elemből áll, így egyszerű az összeállítása, a használata és a tisztítása. A könnyű és kompakt kialakításnak köszönhetően útközben is gond nélkül le tudja fejni a tejét. Összes előny megtekintése

  Sajnos ez a termék már nem elérhető

  Nagyobb kényelem, nagyobb tejmennyiség, könnyen szállítható*

  Üljön kényelmesen, anélkül, hogy előre kellene dőlnie, mialatt a puha masszázspárna gyengéden stimulálja a tej áramlását. Az Avent kézi mellszívó csak néhány elemből áll, így egyszerű az összeállítása, a használata és a tisztítása. A könnyű és kompakt kialakításnak köszönhetően útközben is gond nélkül le tudja fejni a tejét. Összes előny megtekintése

  Kihez fordulhatok szoptatási kérdésekkel?

   

  Most, hogy már ismeri a kényelmes szoptatást elősegítő gyakorlati lépéseket, nézzük meg, hogy kik segíthetnek ennek elérésében. A szoptatási időszakban mindvégig van segítség.

  • Az Ön orvosa/védőnője.

   

  A rendszeres csecsemő tanácsadások alkalmával tegyen fel minden kérdést a változásokról, amelyeken éppen átesnek. Nincs túl jelentéktelen vagy buta kérdés. Végül is egy teljesen új dologról van szó!

  • Szülés előtti felkészítő tanfolyamok

   

   A szülés pillanatára való felkészülés mellett a szülésfelkészítő tanfolyamon a szoptatásról is kérdezhet. Ez nagyszerű alkalom, hogy kitűzze az Önnek megfelelő célt és az érzéseiről beszélgessen a többi leendő édesanyával.

  • Szoptatási tanácsadó

   

  A szoptatási tanácsadók a szoptatás szakértői. Lehetnek orvosok, nővérek, védőnők, szülésznők, egyéb egészségügyi végzettségűek. Ha az elején nehézségei vannak a szoptatással, kérheti a segítségüket olyan dolgokban, mint például a helyes pozíció, a mellre helyezés vagy a tejhozammal kapcsolatos kérdések.

  • Alkalmazások és online közösségek

   

  Van úgy, hogy nincs senki az Ön közelében, de ha otthon van, akkor is számos módot talál majd  segítségkérésre. Sok anyuka előszeretettel használ alkalmazásokat a kisbabája etetéseinek nyomon követésére, vagy támogatásra talál az újdonsült anyukák online közösségeiben. Ha egy adott weboldal vagy alkalmazás tanácsait követi, mindenképpen ellenőrizze, hogy van-e orvosi forrásuk.

  • Már jó úton halad

   

  Ha átgondolja, hogy miért szeretne szoptatni, előre tervez és megismerkedik a támogatást nyújtó csapattal, azzal már jó úton van a sikeres szoptatás felé. 

   

  Annak is nagy ereje van, ha beszél szoptatási élményeiről – a nagyszerű pillanatokról, és a nem annyira egyszerű pillanatokról.  Komoly támogatást jelent majd, ha rendszeresen beszél az orvossal, a védőnővel, a családtagokkal, a barátaival és más újdonsült anyukákkal a szoptatásról.

  Szülővé válás. Nincs mindent tudó kézikönyv, de támogatási csapatunk mindig rendelkezésére áll

   

  Szeretne ingyenes, személyre szabott tanácsokat és kedvezményeket kapni, egyenesen a postafiókjába?

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.