Bár a Philips Airfryer készüléknek nincs szüksége olajra az étel főzéséhez és sütéséhez, ha közvetlenül friss hozzávalókhoz, például frissen hámozott burgonyához vagy csirkéhez olajat ad hozzá, az ropogós réteget hozhat létre, és javíthatja az étel általános ízét.
Megjegyzés: Soha ne öntsön olajat az Airfryer sütőedényébe.
Hogyan és mikor használhatok olajat a Philips Airfryer készülékben?
Közzétéve 2024. október 16.
Milyen típusú olajat használjak?
A Philips Airfryer készülék bármilyen típusú grillező, főző- vagy sütőolajjal használható. Ezen kívül állati zsírt is használhat.
Megjegyzés:
Olaj hozzáadása nagyobb méretű hozzávalókhoz (pl. csirkecomb vagy hús):
Olaj hozzáadása házi készítésű panírozott ételekhez:
Keverjen egy kevés olajat a zsemlemorzsához, mielőtt bepanírozná az ételt, vagy később permetezzen/kenjen olajat a panírbundára.
Tipp: A szárnyas és egyéb húsokat pácolhatja is, ahelyett, hogy az olajat a külsejükre kenné.
A fenti megoldások segítettek a probléma megoldásában? Amennyiben nem, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk további segítségért.
Megjegyzés:
- Csak a hozzávalókra öntsön olajat, és ne közvetlenül az Airfryer sütőedényébe.
- Az elősütött ételek, például fagyasztott hasábburgonya, csirkefalatok, tavaszi tekercsek stb., nem igényelnek extra olajat.
- Ne használjon hidegen sajtolt olajat, mert az magas hőmérsékleten megég.
- Hámozza meg és vágja a kívánt formára a burgonyákat.
- Áztassa 30 percen keresztül a burgonyadarabokat egy tál vízben, majd vegye ki őket, és konyhai törlőpapír segítségével itassa le róluk a nedvességet.
- Öntsön egy fél evőkanál olajat egy tálba. Tegye a burgonyát a tálba, és addig keverje, amíg az olaj rá nem tapad a burgonyadarabokra.
- Helyezze a burgonyákat valamilyen konyhai eszközzel vagy kézzel az Airfryer kosarába.
Olaj hozzáadása nagyobb méretű hozzávalókhoz (pl. csirkecomb vagy hús):
- Szükség esetén törölje szárazra az étel külsejét konyhai papírtörlővel.
- Vékonyan kenje be olajjal az étel külsejét, vagy használjon olajspray-t. Csak 1 réteggel vonja be. A felesleges olaj az Airfryer sütőedényébe csöpög a forró levegős sütés során.
Olaj hozzáadása házi készítésű panírozott ételekhez:
Keverjen egy kevés olajat a zsemlemorzsához, mielőtt bepanírozná az ételt, vagy később permetezzen/kenjen olajat a panírbundára.
Tipp: A szárnyas és egyéb húsokat pácolhatja is, ahelyett, hogy az olajat a külsejükre kenné.
A fenti megoldások segítettek a probléma megoldásában? Amennyiben nem, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk további segítségért.