0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Mit nevezünk túlérzékenységnek?


  Érzett már hirtelen fájdalmat jégkrém evése közben? Ez a fogak érzékenységének a jele lehet. Ez azt jelenti, hogy a fogzománc elvékonyodott és nem védi megfelelően az alatta levő érzőidegeket. A fogak túlérzékenysége minden nyolcadik felnőttet értinti.

  Túlérzékeny fogakra utaló jelek


  A legfontosabb jel, ami túlérzékeny fogakra utal, hogy bizonyos ételek és italok fogasztása kellemetlenséget okoz. Az érzékeny fogú emberek számára gyakran fájdalmas a jégkrém vagy más hideg ételek fogyasztása, de ugyanígy a forró italok, mint a kávé és tea, sőt néha az édes vagy savas ennivalók is panaszokat okozhatnak. A fogmosás és a fogselyem használata is kellemetlen lehet.

  Az emberek 12,5%-a szenved túlérzékeny fogaktól.

  Megelőzés

  Mi okozza a fogak érzékenységét?


  A fogzománc külső rétegét több dolog is károsíthatja: a túl erős fogmosás, fogínybetegségek, túlzott lepedék, a fogak csikorgatása, fogfehérítő fogkrém használata, savas szájvíz vagy akár a rossz tömések. A kezelés első lépése a kiváltó ok megtalálása.

  Hogyan kezelhető az érzékeny fog?


  A jó hír az, hogy a fogak érzékenysége kezelhető. Ha túl erősen mos fogat, próbálja ki a Philips Sonicare elektromos fogkefét intuitív nyomásérzékelővel. Ha ínybetegsége vagy túlzott lepedékképződése van, fordítson figyelmet a minél alaposabb fogmosásra. Tanácsos semleges hatású szájvízre és fogkefére váltani, illetve fogcsikorgatás esetén fogvédőt használni. Mindig konzultáljon fogorvosával, mielőtt megváltoztatja szájápolási szokásait.

  gum_care

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.