A Philips Airfryer készülékkel készült étel nem eléggé ropogós
Közzétéve 2024. október 14.
Ha úgy találja, hogy a Philips Airfryer készülékben készített ételek nem elég ropogósak, kövesse az alábbi lépéseket, és tudja meg, hogyan oldhatja meg ezt.
Ne süssön egyszerre nagy mennyiségű ételt. A kisebb mennyiségek egyenletesebben süthetők.
Ennek biztosítására célszerű, ha a Philips Airfryer kosarának aljára csak egy réteg étel kerül.
Használjon friss, enyhén lisztes burgonyát, amely alkalmas hasábburgonya készítéséhez. Ha a burgonyát el szeretné tenni későbbre, ne tárolja hideg környezetben (pl. hűtőszekrényben).
Ha házi hasábburgonyát készít az Airfryer készülékkel, kövesse az alábbi lépéseket:
Hámozza meg, és vágja hasábokra a burgonyát.
Áztassa 30 percen keresztül a burgonyahasábokat egy tál vízben, majd vegye ki őket, és konyhai törlőpapírral törölje őket szárazra.
Öntsön fél evőkanál olívaolajat egy tálba, tegye bele a burgonyahasábokat, majd addig keverje, amíg a burgonyahasábokra rá nem tapad az olaj.
Kézzel vagy egy konyhaeszközzel távolítsa el a burgonyahasábokat a tálból úgy, hogy a felesleges olaj a tálban maradjon. Tegye a burgonyahasábokat a kosárba.
Süsse a hasábburgonyát 180 °C-on (350 °F), és a forró levegős sütési idő felénél rázza meg a kosarat. A még egyenletesebb eredmény érdekében rázza meg 2-3-szor a forró levegős sütés közben.
Tekintse meg az alábbi videónkat is:
Play Pause
A Philips Airfryer optimális működése érdekében használjon sütésre kész termékeket. A sütésre kész ételek aranybarnává és ropogóssá válnak az Airfryer készülékben való elkészítéskor.
Válassza ki a megfelelő hőmérsékletet: A legtöbb ételt 200 ˚C-on (400 ºF) kell elkészíteni, kivéve a tésztaalapú ételeket. A tésztaalapú ételeket 180 ˚C-on (350 ºF) kell sütni.
A legtöbb étel esetében a sütőhöz megadott elkészítési időre van szükség a teljes átsüléshez. Az olajsütőhöz megadott elkészítési idő rövidebb, és nem eredményez megfelelő átsülést. Az adott hozzávalókhoz javasolt sütési időket lásd az Airfryer felhasználói kézikönyvében vagy a HomeID alkalmazásban található élelmiszer-táblázatban. Ha az étel nem elég ropogós, adjon hozzá még néhány percet, (de ügyeljen arra, hogy ne égesse meg az ételt). Kérjük, vegye figyelembe: · Ha az alapanyagok egymáshoz érnek, az elkészítési folyamat felénél rázza meg a Philips Airfryer kosarát. · Ha nagyobb mennyiségű ételt készít, a még egyenletesebb eredmény érdekében 2-3-szor rázza meg a kosarat. · Ügyeljen arra, hogy az étel jól elkeveredjen a rázás során – az alsó rétegeknek felülre kell kerülniük, és fordítva –, hogy egyenletes eredményeket érhessen el. Tekintse meg az alábbi videónkat is:
Play Pause
Házi burgonyaételek, rántott ételek vagy húsételek készítésekor a ropogós eredmény érdekében vigyen fel egy kevés olajat. Továbbá használjon alacsony zsírtartalmú ételfajtákat, ha lehet. Nehéz ropogós eredményt elérni a magas zsírtartalmú ételek esetében.
Az Airfryer készülékben való helyes olajhasználathoz kövesse az alábbi tippeket:
Az olaj betöltése előtt szárítsa meg megfelelően az étel külsejét.
Ne használjon túl sok olajat, mert akkor az étel kevésbé lesz ropogós, és hizlalóbb lesz.
A legropogósabb eredmény érdekében kenje meg egy kis olajjal a szárnyas- vagy egyéb húst, vagy pácolja őket.
Hasábburgonya vagy egyéb, halmot képező étel esetén a nagyobb (jobb oldali) kosár használatát javasoljuk. A kosár nagyobb felülettel rendelkezik, így a hozzávalók egyenletesebben szétteríthetők. Ez kiegyensúlyozottabb hő- és légárameloszlást eredményez a hozzávalók között, aminek köszönhetően jobb lesz a sütési eredmény. Segítettek a fenti megoldások? Amennyiben nem, lépjen kapcsolatba velünk további segítségért.
Kapcsolat a Philips céggel
Örömmel segítünk Önnek ebben
Kapcsolat a Philips céggel
Örömmel segítünk Önnek ebben
Nem találja, amit keres?
Fedezze fel a Philips összes terméktámogatási lehetőségét