Nemcsak hozzátáplálási tanácsokat, de ízletes, friss főzési recepteket és ételötleteket is ajánlunk, hogy gyermeke egészségesen indulhasson neki az életnek.
Adag 2,6 dl; kb. 5 adag (adagonként 5 dkg), Elkészítési idő Párolási idő: kb. 20 perc
Hozzávalók
- Fél szár zeller (kb. 4 dkg)
- Egy (közepes méretű) paradicsom (kb. 13 dkg)
- Fél (közepes méretű) sárgarépa (kb. 4 dkg)
- Főtt csicseriborsó (4 dkg)
- Puhára főtt rizs (adagonként 5 dkg)
- Puhára főtt marhapüré (adagonként 5 dkg)
Elkészítés
1 - Mossa meg a zöldségeket, majd szeletelje fel a sárgarépát. Vágja félbe a paradicsomot, és magozza ki. A zöldségeket vágja kb. 1 cm-es kockákra.
2 - Vegye le az edény fedelét, majd helyezze a hozzávalókat az edénybe. Ezután tegye vissza a fedelet, és rögzítse a megfelelő pozícióban.
3 - Vegye le a víztartály fedelét, majd öntsön vizet a tartályba, amíg el nem éri a „20 min” szintet.
4 - Tegye vissza a fedelet, és rögzítse a megfelelő helyzetben. Nyomással rögzítse a fedelet a párolási pozícióban.
5 - Állítsa a párolási időt 20 percre. Ekkor elkezdődik, majd 20 perccel később automatikusan leáll a párolás.
6 - Fordítsa a „párolás” gombot vissza a „ki” állásba.
7 - Fordítsa fejjel lefelé az edényt, majd adja hozzá a külön megfőzött csicseriborsót.
8 - Helyezze az edényt a főegységre, majd fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányba, és rögzítse a „turmixolás” pozícióban.
9 - Turmixolja 3–5 alkalommal, minden alkalommal 15 másodpercig, amíg az étel el nem éri a megfelelő sűrűséget.
10 - Öntse át egy tálkába, és tálalás előtt hagyja hűlni. (Egy adag kb. 5 dkg főtt tésztát és 5 dkg marhapürét tartalmaz.)
- Tipp: Tárolás: lefagyasztható
1. szakasz
2. szakasz
3. szakasz
4. szakasz
5. szakasz
6. szakasz
7. szakasz
8. szakasz
9. szakasz
10. szakasz