1
4 az 1-ben egészséges bébiétel-készítő

Csicseriborsó tésztával

Csicseriborsó tésztával

Nemcsak hozzátáplálási tanácsokat, de ízletes, friss főzési recepteket és ételötleteket is ajánlunk, hogy gyermeke egészségesen indulhasson neki az életnek.

Adag 2,6 dl; kb. 5 adag (adagonként 5 dkg), Elkészítési idő Párolási idő: kb. 20 perc

Hozzávalók

  • Fél szár zeller (kb. 4 dkg)
  • Egy (közepes méretű) paradicsom (kb. 13 dkg)
  • Fél (közepes méretű) sárgarépa (kb. 4 dkg)
  • Főtt csicseriborsó (4 dkg)
  • Puhára főtt rizs (adagonként 5 dkg)
  • Puhára főtt marhapüré (adagonként 5 dkg)

Elkészítés

    1
  • Mossa meg a zöldségeket, majd szeletelje fel a sárgarépát. Vágja félbe a paradicsomot, és magozza ki. A zöldségeket vágja kb. 1 cm-es kockákra.
  • 2
  • Vegye le az edény fedelét, majd helyezze a hozzávalókat az edénybe. Ezután tegye vissza a fedelet, és rögzítse a megfelelő pozícióban.
  • 3
  • Vegye le a víztartály fedelét, majd öntsön vizet a tartályba, amíg el nem éri a „20 min” szintet.
  • 4
  • Tegye vissza a fedelet, és rögzítse a megfelelő helyzetben. Nyomással rögzítse a fedelet a párolási pozícióban.
  • 5
  • Állítsa a párolási időt 20 percre. Ekkor elkezdődik, majd 20 perccel később automatikusan leáll a párolás.
  • 6
  • Fordítsa a „párolás” gombot vissza a „ki” állásba.
  • 7
  • Fordítsa fejjel lefelé az edényt, majd adja hozzá a külön megfőzött csicseriborsót.
  • 8
  • Helyezze az edényt a főegységre, majd fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányba, és rögzítse a „turmixolás” pozícióban.
  • 9
  • Turmixolja 3–5 alkalommal, minden alkalommal 15 másodpercig, amíg az étel el nem éri a megfelelő sűrűséget.
  • 10
  • Öntse át egy tálkába, és tálalás előtt hagyja hűlni. (Egy adag kb. 5 dkg főtt tésztát és 5 dkg marhapürét tartalmaz.)
  • Tipp: Tárolás: lefagyasztható
Step 1

Step 1

Step 2

Step 2

Step 3

Step 3

Step 4

Step 4

Step 5

Step 5

Step 6

Step 6

Step 7

Step 7

Step 8

Step 8

Step 9

Step 9

Step 10

Step 10

Csicseriborsó tésztával