0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  A 10 legfontosabb szoptatási tanács

  1. Ha rendszeresen felkínálja a kisbabájának a szoptatás lehetőségét, amikor a kicsi megéhezik, biztosíthatja az ő igényeinek megfelelő tejmennyiség kialakulását. Minél gyakrabban szoptat, annál több tej fog termelődni.
  2. A kicsinek teljesen ki kell nyitnia a száját ahhoz, hogy helyes legyen a mellre helyezése. Sok-sok emlőszövetet kell a szájába vennie, hogy jól és hatékonyan tudjon szopizni, nem elég csak a mellbimbót.
  3. Ha mindketten helyesen csinálják, akkor a szoptatásnak nem szabad fájdalmasnak lennie. Ellenőrizze a mellbimbó alakját közvetlenül azután, hogy a kisbaba elengedi. A megszokott kerek formát kell látnia, nem szabad, hogy összepréselt vagy eldeformálódott legyen.
  4. Tejbelövelléskor a hideg, zöld káposztalevelek ideálisak az eltömődött tejcsatornák miatt megkeményedett emlő által okozott kellemetlen érzés enyhítésére. Helyezzen néhányat a melltartójába minden szoptatás után körülbelül fél órára.
  5. Ösztönözze arra a kicsit, hogy minden szoptatáskor kiürítse az első mellet – így mind a szomjoltó előtejből, mind a kalóriagazdag utótejből kaphat.
  6. Általánosságban véve a szoptatott babák 2–4 óránként kérnek enni. Egy-egy szoptatás eleinte 10 perces, de akár egy óránál hosszabb is lehet. Minden édesanya és kisbaba egyedi, és saját szoptatási mintázatot fog kialakítani.
  7. Fogadjon el minden elérhető segítséget az első hetekben, hogy a szoptatás beállítására, a saját jóllétére és a kisbaba gondozására tudjon koncentrálni.
  8. Az első hónapban jelentkező hasfájás és gázképződés csökkentése érdekében próbálja meg a szoptatás után felvenni a vállára a kicsit, a hátát simogatva, masszírozva. Megnyugtatáshoz is vegye fel őt nyugodtam – ebben a korban még nem lehet elkényeztetni.
  9. A lanolintartalmú bimbóvédő krémekkel enyhítheti a mellbimbók érzékenységét a szoptatás első heteiben. Csak egészen kicsi mennyiséget kell használni ezekből, közvetlenül a szoptatás után.
  10. A következők jelezhetik, hogy a gyermeke elegendő anyatejhez jut: szoptatás utáni nyugodt állapot, rendszeres időközönkénti ébredés a szoptatáshoz, sárga színű, lágy széklet, valamint egyenletes súlygyarapodás.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.