1
Cikkek

A 10 leggyakoribb első szó

Gyermeke első szava fontos és hihetetlen mérföldkő. Miután kitartóan gyakorolta a hangok utánzását és a száj mozgatását, gyermeke végre kimondja az első valódi szavát. Káprázatos eredmény, amelytől joggal tölti el Önt is a büszkeség.

Minden baba más és más, de a gügyögés valahol a 9–18. hónap közötti időszakban kezd lassan valódi szavakká alakulni. Az alábbi lista az angol nyelvterületen élő babák tíz leggyakoribb első szavát tartalmazza. Az Ön babájának első szava megtalálható a felsorolásban?

1. Kutya
2. Cica
3. Még
4. Baba
5. Labda
6. Kacsa
7. Mackó
8. Tej
9. Nagyi
10. Megint

Talán meglepő, hogy a „Ma” vagy „Mummy” (anya) szó nincs a listán. Ennek nem az az oka, hogy a baba jobban kedveli az apukáját, mint az anyukáját. Egyszerűen a „d” hangot (Daddy = apa) sokkal könnyebb kiejtenie, mint az „m” hangot. Nem kell tehát elszomorodni, ha a kis angyalkája mindent mond már a kutyától a kacsáig, mielőtt az „anyára” sort kerítene. Megéri a várakozást, ha egyszer végre kimondja.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

 
Regisztráljon AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 15% kedvezménnyel jutalmazzuk!

Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!