0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Hogyan növelhető az anyatej mennyisége

  Hogyan növelhető az anyatej mennyisége

  Fejés

  Az anyatejnek sokkal több feladata van a baba pocakjának megtöltésénél. Az alábbiakban megismerheti az anyatej lenyűgöző egészségügyi hatásait, és hogy hogyan tudja elősegíteni a termelődését.

  Egyszerűen megfogalmazva az anyatej a kereslet-kínálat elve alapján termelődik. Az Ön teste természettől fogva elegendő tejet termel ahhoz, hogy megfeleljen kisbabája étvágyának. Azonban ha a gyermeke nem eszik sokat, és az emlői tele maradnak, a teste azt arra vonatkozó jelnek veszi, hogy vissza kell fognia a tejtermelést. Ez különféle okok miatt időről időre megtörténhet, például ha a baba nem érzi jól magát.

  Lehet egy emlő túl kicsi a szoptatáshoz?


  A szoptatásnak semmi köze nincs a mell méretéhez. Valójában a mellméretnek semmi jelentősége abból a szempontból, hogy mennyi tejet képes tárolni. A tejtárolási kapacitás anyáról anyára változó. Aggodalomra semmi ok – ha kisebb kapacitással rendelkezik, kisbabája teljesen természetes módon többször fog majd enni.

  Mit tehetek az anyatej mennyiségének növelése érdekében?

  Helyes táplálkozás


  Nagyon könnyű elhanyagolnia magát és étkezéseket kihagyni, amikor egy újszülöttről gondoskodik. A tejhozam szempontjából azonban nagyon fontos, hogy rendesen étkezzen, és ellássa a szervezetét azzal a tápanyaggal, amely a tejtermeléshez szükséges. Igyon sok folyadékot, és fokozottan koncentráljon arra, hogy rendszeresen egyen, az étrendje pedig kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag legyen.

  Fogadja el a segítséget


  Ha egy családtag vagy egy barát felajánlja a segítségét a házimunkához, fogadja el. A teste sokkal könnyebben pihen és termeli a tejet, ha nem kell a házimunka miatt aggódnia.

  Honnan tudhatom, hogy elég-e a tejem?


  Ha szoptat, nem lehet biztosan megállapítani, hogy mennyit eszik a kisbabája. Azonban ameddig folyamatosan gyarapodik a súlya, éber, boldog és egészséges, nyugodt lehet afelől, hogy jó munkát végez.

  Ellentmondó jelek


  Ugyanakkor mindezek ellenére is felmerülhet a kérdés, hogy vajon tényleg elég tejet termel-e:

   

  • A baba állandóan éhes

   

  Ha úgy érzi, hogy a kisbabáját egyfolytában csak szoptatni kell, természetes, hogy elgondolkozik, van-e elég teje. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy előfordulhat, hogy ennek semmi köze nincs a tejtermeléshez. Elképzelhető, hogy a babája jobban szeret kevesebbet enni, de többször. Az újszülötteknek nagyon pici gyomruk van, nem sokkal nagyobb egy borsónál, így aztán nem meglepő, hogy gyakran szeretnének enni.

   

  • A baba épp most esik át egy növekedési ugráson
    

  Növekedési ugrások idején esetleg azt tapasztalhatja, hogy a kisbabája a szokásosnál többet eszik. Ne feledje, hogy a baba táplálkozási igényei változnak, ahogyan növekszik. Ha továbbra is igény szerint szoptatja, akkor természetes módon igazodni fog az igényeihez.

  • A baba hirtelen nyűgös lesz
    

  Teljesen normális, hogy az embernek – a kisbabáknak is – vannak rossz napjai. Lehet, hogy egyes napokon egyszerűen rosszabb kedvű vagy nyűgösebb a baba. Ez pedig rövid távon az étkezési szokásaira is kihat.

  • Még mindig aggódik?
    

  A szoptatási időszak alatt minden anyának támadnak kétségei a tejtermelésével kapcsolatban. Nem szükséges némán szenvednie. Ha aggódik, vagy megerősítésre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot védőnőjével, szoptatási tanácsadóval, és kérjen tanácsot, támogatást.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.