0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Home ›› Palackos etetés: Az új szülői útmutató

  Home ›› Hrănirea cu biberonul: noul ghid al părinților

  Útmutató a cumisüveges tápláláshoz, újdonsült szülők számára

   

  A kisbabák etetése egy teljesen új készség, melyet meg kell tanulni, attól függetlenül, hogy szoptatásra vagy cumisüveges táplálásra esett a választás. Teljes mértékben felelőséget kell vállalnod a kisbabád fejlődéséért és jólétéért, így nem csoda, hogy ez egy kicsit megterhelőnek tűnhet. Megmutatjuk, mit érdemes tudni a jó kezdéshez.

   

  Amire szükséged lesz: 

   

  Cumisüvegek cumifejekkel és kupakokkal

   

  Testhőmérsékletre melegített tej

   

  Egy kényelmes hely az etetéshez

   

  Sterilizáló és cumisüveg kefe

  A megfelelő cumisüveg és cumifej kiválasztása

   

  A cumifejek számos méretben, áramlási sebességben és anyagban elérhetőek. A legtöbb cumifejet a baba életkora szerint különböztetik meg és címkézik, de ez csak egy általános jelzés. Ha azt veszed észre, hogy a kicsi kapkod vagy feszült az etetés közben, az annak a jele, hogy alacsonyabb áramlási sebességű cumifejre van szüksége.

   

  A megfelelő cumisüveg kiválasztása a személyes preferenciáktól, a baba életkorától és az egyedi igényektől is függ. Ha például aggódsz a kólika, a gázok vagy a reflux miatt, az AirFree szeleppel állátott Philips Avent Anti-Colic cumisüveg segíthet csökkenteni a túlzott levegő nyelést és a hasi panaszokat.


  Ha fenntartásaid vannak a kombinált táplálással kapcsolatban, akkor a Philips Avent Natural Response cumisüveg és cumifej megfelelő választás lehet a kisbabád számára. A mellformájú cumifej úgy néz ki és úgy is működik mint az anyamell, hogy nyugodt és kényelmes táplálást biztosítson a babának. A cumifej egyedi nyílásának és kialakításának köszönhetően könnyedén kombinálható a szoptatás és a cumisüveges táplálás. A cumifej csak akkor enged ki tejet, amikor a kisbaba éppen aktívan iszik és természetes módon a nyelvével összenyomja a cumifejet, ahogyan szoptatásnál is. Etetés közben a baba bármikor szünetet tarthat és megpihenhet és ennek megfelelően a cumifej csepegésmentesen leállítja a tej áramlását. Ez a cumifej az egyedülálló technológiájának köszönhetően alkalmazkodik a kisbaba természetes ivási ritmusához, ezáltal könnyen kombinálhatóvá teszi a szoptatást és a cumisüveges táplálást.

  Mennyi tej kell?

   

  A baba apró gyomra az első napokban még alkalmazkodik a tej emésztéséhez. Normális, hogy a kicsinek akár egy hétig is eltarthat, mire hozzászokik az új etetési rutinhoz, ami a születési súlyához képest enyhe súlyveszteséget is okozhat. Ezt követően a legtöbb csecsemőnek 150-200 ml tejre lesz szüksége testsúlykilogrammonként és ez lesz az általános elv a baba hat hónapos koráig.


  Bár csábító lehet, hogy alkalmazkodj ehhez, próbálj meg nem túl szigorú lenni. A mennyiségek természetesen etetésről etetésre változnak és a következő jelekre figyelve, tudhatod, hogy mikor van tele kisbabád pocakja:

   

  Elfordítja a fejét

   

  A tej kifolyik a szájából

   

  Elutasítja a cumisüveget

   

  Elkezdi mozgatni a kezeit és a lábait

   

  Fáradtnak, elpilledtnek tűnik

  Mit kell tenni?

   

  Először is találj egy olyan pozíciót, melyet az egész etetés ideje alatt meg tudsz tartani. Például bölcsőhöz hasonlóan a karjaidban tarthatod vagy üljön a baba egyenesen, úgy hogy a háta a hasadhoz simul.

   

  Amikor készen állsz, bátorítsd a babát, hogy nyissa ki a száját, azáltal, hogy az alsó ajkához tartod a cumifejet. Amikor a babád kinyitja a száját, óvatosan helyezd a szájába a cumifejet, ügyelve arra, hogy a baba nyelve lefelé legyen. Billentsd meg a cumisüveget, hogy a tej megtöltse a cumifejet, megakadályozva, hogy levegő jusson a baba gyomrába miközben iszik.

   

  Etetés közben, hagyd, hogy kisbabád szünetet tartson és megpihenjen, amikor szüksége van rá.

  Etetés után 

   

  Néha a babák levegőt nyelnek miközben isznak. A kellemetlen érzetet enyhítheti, ha az etetés végén vagy közben megbüfizteted a kisbabát. 

   

  A válladra is helyezheted a kisbabát vagy gyengéden simogathatod a hátát. Esetleg megpróbálhatod az öledbe ültetni, kissé előre dőlt pozícióban, miközben az egyik kezeddel megtámasztod az állát és a nyakát, míg a másik kezeddel a hátát simogathatod. 

   

  Ha esetleg úgy érzed, hogy akadályba ütközöl a cumisüveges táplálás során, ne félj segítséget kérni. Fordulj a környezetedhez, különösen olyanokhoz, akiknek már van tapasztalatuk (például a szüleid). A védőnők is mindig nyitottak, hogy tanácsot, útmutatást és megnyugtatást adjanak.


  A Philips Avent által publikálva, egészségügyi szakértők együttműködésével.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.