0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Rövid útmutató az anyatej tárolásához 


  Cumisüveg- és bébiétel melegítők, sterilizálók

  Mennyi ideig tartható el az anyatej? És mit kell szem előtt tartani a felmelegítése során? Ezt az anyatejtárolást ismertető rövid útmutatót azért állítottuk össze, hogy segítségével minden etetéskor egészséges, tápanyagokban gazdag tejet kínálhasson gyermekének.

  Mennyi ideig tartható el az anyatej?

   

  Először is ismerjük meg az anyatej tárolásának csínját-bínját.

   

  Az anyatej meglehetősen sokáig eltartható, amennyiben steril és légmentes edényben lezárva tárolják, és állandó hőmérsékleten fagyasztják. Az, hogy mennyi ideig használható fel, a tárolás helyétől függ. Gyorsan összefoglalva:

   

  • Hűtő – 48 óra, legfeljebb 4 °C-on tárolva
  • Fagyasztó (a hűtőben), fagyláda  – maximum 6 hónap
  • Szobahőmérséklet – legfeljebb 4 óra
   

  Ha ez egyszerre túl sok információnak hangzik, ne féljen! A legjobb módja a kavarodás elkerülésének az, ha minden cumisüveget és tárolóedényt felcímkéz a felhasználhatósági idővel, és először mindig a legrégebbi tejet használja fel.

   

  Természetesen előfordulhat, hogy szállítani kell az anyatejet; ilyenkor gondoskodjon arról, hogy szigetelt hűtőtáskát használjon.

   

  Esetleg az is felmerülhet Önben, hogy lehet-e állni hagyni az anyatejet, és csak később lefagyasztani. Sajnos nem. Az anyatej megromlása úgy előzhető meg, ha egyenletes hőmérsékleten tárolják, tehát ha hűteni vagy fagyasztani tervezi a tejet, ezt a lehető leghamarabb meg is kell tenni.

   

  Mi az anyatej ideális hőmérséklete az etetéshez?

  Most térjünk át az anyatej felmelegítésének kérdésére.

   

  Az anyatej melegítése azt jelenti, hogy valahol a testhőmérséklet és a szobahőmérséklet közötti értékre melegítjük.

   

  Az anyatej melegítésének legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja a cumisüveg-melegítő használata. Nem javasoljuk a mikrohullámú sütőt erre a célra, mert az jellemzően egyenetlen forró pontokat hoz létre a folyadékban, amelyek miatt a tej megégetheti a kicsi száját és az anyatejben található tápanyagok károsodhatnak. A cumisüveg-melegítővel ezzel szemben finoman olvasztható ki az anyatej, és/vagy egyenletes hőmérsékleten melegíthető – megőrizve az anyatej minőségét.

   

  A lefagyasztott tej kiolvasztása is végezhető a cumisüveg-melegítőben (ami, ahogy írtuk, segít megőrizni a tej minőségét), a hűtőben, folyó víz alatt vagy egy tál meleg vízbe helyezve. Ha már kiolvasztotta, ne fagyassza vissza.

   

  Ha nem áll rendelkezésre cumisüveg-melegítő, úgy is felmelegítheti a tejet, hogy egy tál meleg vízbe helyezi. Mindig ellenőrizze a bőrén a cumisüveg tartalmának hőmérsékletét, mielőtt felkínálja gyermekének.

   

  Szeretne többet tudni a cumisüveg-melegítőkről és -sterilizálókról? Kattintson ide, és ismerje meg termékkínálatunkat.

  További olvasnivalók a témában

  Szülővé válás. Nincs mindent tudó kézikönyv, de támogatási csapatunk mindig rendelkezésére áll

  Szeretne ingyenes, személyre szabott tanácsokat és kedvezményeket kapni, egyenesen a postafiókjába?

  E-mail ikon

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.