0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Hogyan segíthet a megfelelő cumisüveg a hasfájás csökkentésében


  Cumisüvegek és etetőcumik

  Kólika. A rejtély, amely a világ minden táján kínozza a csecsemőket. Nem lehet teljesen megszabadulni tőle (ideiglenes és normális jelenség), de a megfelelő cumisüveg használata segíthet csökkenteni a kisbaba kellemetlen érzéseit.

  Mi áll a kólika hátterében?

  Mielőtt elmerülnénk a cumisüvegek világában, irányítsuk kicsit a figyelmünket a kólikára. Ennyit tudunk: a kólika egy ideiglenes szakasz az egészséges kisbabák életében, amelyet vigasztalhatatlan sírás jellemez, és általában 2 hetes és 3–4 hónapos kor között jelentkezik. Nem mellékesen pedig: valójában teljesen normális.

  Sok kisbaba átesik rajta!

   

  Táplálás hasfájás elleni cumisüveggel

  Mi hát a kapcsolata a kólikának a cumisüveges táplálással? Nos, még ha a vigasztalhatatlan sírás jól ismert fázisa is a kisbabák korai fejlődésének, az oka gyermekenként változó lehet.

   

  A hasfájást kiváltó egyik ok az éretlen emésztőrendszer (hiszen minden olyan új még!), és a pocakba kerülő levegő.

   

  Ezt különösen fontos szem előtt tartani cumisüveges táplálás esetén, mivel a cumisüveggel táplált babák a szoptatott babáknál kicsit korábban mutathatják a hasfájás jeleit. Mi ennek az oka? A cumifej mellett a baba pocakjába jutó levegő, amely a kellemetlen érzésekért felelős.

   

  Az ördög a részletekben rejlik

  Hogyan lehet tehát gyermeke segítségére, ha azt gyanítja, hogy a cumisüveges táplálás közben levegőt is nyel?

   

  Azt nem lehet megváltoztatni, hogy hogyan isznak a picik a cumisüvegből, a cumisüveg kialakítása azonban fejleszthető. Ezért beépítettünk egy egyedi szelepet a cumifejbe, amely behajlik, ahogy a kisbaba megszívja a cumit, megakadályozva a vákuum keletkezését, és visszaterelve a levegőt a cumisüveg alja felé. Így a levegő a cumisüvegben marad, távol a kicsi pocakjától, ezzel csökkentve a felfúvódást, a bukást és a büfögést.

   

  Kutatások szerint ez a hasfájáscsökkentő kialakítás tényleg számít, és kellemesebbé teszi a kisbaba közérzetét az etetések során és azokat követően. Egy megfigyelésen alapuló vizsgálatban a londoni Childhood Nutrition Research Centre 145 egészséges, időre született kisbabát vizsgált 2 és 6 hetes korban. Azt találták, hogy a Philips Avent hasfájás elleni cumisüveggel táplált babák kevesebb hasfájást éltek át, mint azok, akiknél hagyományos cumisüveget használtak.

   

  Ráadásul a Philips Avent hasfájás elleni cumisüveggel táplált babák esetében szignifikánsan kevesebb nyűgösség volt tapasztalható, különösen éjszaka, azokhoz képest, akiket hagyományos cumisüvegből etettek.

   

  Tehát előfordulhat ugyan, hogy nem sikerül teljesen megszabadulni a hasfájástól (amely nem kóros és ideiglenes jelenség), segíthet a tünetek csökkentésében, ha olyan cumisüveget használ, amelyek kifejezetten a hasfájás csökkentésére terveztek. Éljen a kevesebb csuklással járó etetés!

   

  Szeretne többet tudni a cumisüvegekről és a cumifejekről? Kattintson ide, és ismerje meg termékkínálatunkat.

  További olvasnivalók a témában

  Szülővé válás. Nincs mindent tudó kézikönyv, de támogatási csapatunk mindig rendelkezésére áll

  Szeretne ingyenes, személyre szabott tanácsokat és kedvezményeket kapni, egyenesen a postafiókjába?

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.