1
Cikk

A tökéletes társ: Találja meg a kisbabája fejlődési szakaszának leginkább megfelelő tanulópoharat


Tanulópoharak kisgyermekeknek

Az új készségek elsajátítása során hasznos lehet kisebb lépésekre bontani a folyamatot. Mi pedig pontosan ezt tettük, hogy segítsük gyermekét a tanulópohárra való áttérésben. Fedezze fel útmutatónk segítségével azt a négy lépést, amelyeken keresztül gyermeke eljuthat a tanulópohár használatáig – és hogy jelenleg melyik a legideálisabb a számára.

A teljes folyamatról

A pohárból ivást 6 hónapos kor előtt ajánlott bevezetni. Addigra már a gyerek tud ülni, és mindkét kezével fogni egy tárgyat.


Mindegyik tanulópoharunkat/tanulóüvegünket elláttuk az ajánlott korosztályra vonatkozó jelöléssel, de tartsa szem előtt, hogy ez semmi többet nem jelent, mint egy ajánlást. Minden gyermek a saját ütemében tanul.

 

Csak lépésről lépésre
Ahhoz, hogy gyermeke megtanuljon úgy inni, mint a felnőttek, magas szintű orális motoros készségekre és kéz-szem koordinációra lesz szüksége.

 

Így segíthetünk nekik abban, hogy lépésről lépésre eljussanak ide:

 

1. lépés: A fogantyú segítségével való ivás megtanulása

Indítsa be a folyamatot azáltal, hogy segít gyermekének megtanulni, hogyan tarthatja saját kezében a tanulópoharat. Gyermeke a puha, könnyen kézben tartható fogantyú segítségével ihat a már ismerős cumifejen keresztül.

A megfelelő tanulópohár: tanulóüveg

Ideális életkor: 4 hónapos kortól, amikor már képes megtámasztva ülni

 

2. lépés: Az itatófejen keresztüli ivás megtanulása

Amikor megkezdi gyermeke hozzátáplálását, hozzásegítheti őket egy új készség elsajátításához: az itatófejen keresztül történő iváshoz. Az itatófej esetében egy kicsit nagyobb ügyesség szükséges a folyadék kinyeréséhez, mint a etetőcuminál. Ezenfelül segít a kisbabának a szopó mozdulatokról a szívó ivó mozdulatokra való áttérésben, ami általában 6 hónapos kor körül történik meg. Ezeknek az első kortyoknak az elősegítésére alkottuk meg a puha itatófejet, amely rugalmas, és puhán illeszkedik az ínyre. Amikor gyermeke elkezdi használni a fogait, átválthat a harapásálló, kemény itatófejre.

A megfelelő tanulópohár: itatófejes pohár

Ideális életkor: 6 hónapos kortól, amikor már képes ülni az etetőszékben

 

3. lépés: A szívószálon keresztüli ivás megtanulása

A következő lépés a szívószállal való ivás elsajátítása – ami természetesen következik, miután gyermeke megtanult itatófejjel inni. A szívószál elősegíti az orális motoros készségek további fejlődését. Ez egy olyan felnőtt készség, amely egy életen át el fogja kísérni a kicsit.

A megfelelő tanulópohár: szívószálas pohár

Ideális életkor: 9 hónapos kortól, amikor már kúszik

 

4. lépés: A pohár pereménél való ivás megtanulása

Végül elérkezik az igazi élmény: a pohár pereménél való ivás, ahogy a felnőttek csinálják. Ne aggódjon, ez a lépés nem is jár annyi takarítással, mint gondolná. Az Első Ivópohár kiömlés elleni szeleppel van ellátva, amely csak akkor aktiválódik, amikor a gyermek a pohár pereméhez nyomja az ajkait.

A megfelelő tanulópohár: Első Ivópohár

Ideális életkor: 9 hónapos kortól, amikor már mászik

 

A kisbabája fejlődési szakaszának leginkább megfelelő tanulópohár kiválasztása

Először is tekintse át az életkori ajánlásokat a gyermeke fejlődési szakaszának megfelelő tanulópohár megtalálásához. Ne feledje azonban, hogy nincsenek merev szabályok. Lehet, hogy a kicsi még nem tud magabiztosan ülni egyedül, vagy még időre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hogyan tudja a kezében tartani a poharat. Ami fontos, hogy az ő fejlődési szakaszának megfelelő poharat válasszon, amely segíti őt a következő lépés megtételében.

 

Sokáig használható  

Ha az jár a fejében, „Hű, ez aztán jó sok pohár!” – gondolja át újra. A legtöbb Philips Avent tanulóüveg, itatófej és tető felcserélhető egymással. Vagyis könnyen használhatja ugyanazt az itatófejet több különféle pohárhoz, vagy ráhelyezheti az itatófejet a cumisüvegre. Igazán kényelmes, ugye?

 

Általában véve azt javasoljuk, hogy háromhavonta cserélje le gyermeke cumisüvegén/tanulópoharán az itatófejet illetve a fedelet.

 

Szeretne többet tudni a kisgyerekeknek készült tanulópoharakról? Kattintson ide, és ismerje meg termékkínálatunkat.

További olvasnivalók a témában

A Philips Avent uGrow alkalmazás letöltése

Ismerje meg a uGrow alkalmazást


Értse meg a múltat. Élvezze a jelent. Tudja, hogy mit rejt a jövő.

Szülővé válás. Nincs mindent tudó kézikönyv, de támogatási csapatunk mindig rendelkezésére áll

Szeretne ingyenes, személyre szabott tanácsokat és kedvezményeket kapni, egyenesen a postafiókjába?
E-mail ikon