0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Home ›› Tervezed a szoptatást?

  Home ›› Tervezed a szoptatást?

  A szoptatás és a cumisüveges táplálás

   

  Szoptatás vagy cumisüveges táplálás, lehet hogy kizárólag az egyiket szeretnéd választani, vagy a kettő kombinációját, az úgynevezett kombinált táplálást.

   

  A kombinált táplálás nagyszerű módja annak, hogy a baba soha ne legyen éhes és mindig részesülhessen a tápláló anyatejből, akár közvetlenül a mellből vagy a mellszívó segítségével a cumisüvegbe fejve.

   

  Számos okból kifolyólag a szoptatás nem mindig lehetséges minden nő számára, de egy kis idővel, türelemmel és innovatív cumisüveg kialakítással, megtalálhatod a legjobb megoldást magadnak és a kisbabádnak.

  Titok a cumisüvegben? Technológia!

   

  A cumisüvegek technológiai fejlődése olyannyira előrehaladott, hogy a “cumizavar” – amikor a baba hozzászokik a cumifejhez és nehezen fogadja el a mellbimbót – lassan elavult kérdéssé válik. 

   

  Például a Philips Avent Natural Response cumifej innovatív kialakításának köszönhetően a mell természetes megjelenését, érzetét és működését adja vissza. A mell-formájú kialakításnak és az egyedi cumifejnek, mely a tejet kibocsájtó nyílással rendelkezik, köszönhetően kisgyermeked a saját ivási ritmusában ehet, ahogyan azt a mellen is teszi; ihat, nyelhet, lélegezhet és szünetet tarthat. Az ultra puha cumifej csak akkor engedi ki a tejet, amikor a baba éppen aktívan iszik, amit a cumifej összenyomásával vált ki. Így a szoptatás és a cumisüveges táplálás könnyedén kombinálhatóvá válik. 

   

  Ha azon gondolkozol, hogy kisbabádnak cumisüveget adj, olvasd el az alábbi 5 tanácsot a szoptatásról a cumisüveges táplálásra való átálláshoz:

  1. Gyakorlat teszi a mestert

   

  A cumisüveget 6 hetes korban ajánlott bevezetni, amikor a babáddal kialakítottatok egy mindkettőtök számára optimális szoptatási rutint. Kezdd azzal, hogy a rendszeres szoptatások között kis mennyiségű anyatejet teszel a cumisüvegbe. A babád ilyenkor valószínűleg nem annyira éhes, így ez kiváló alkalom a gyakorlásra.

  2. Tartsd a babát és a cumisüveget

   

  Tartsd a babát közel magadhoz, félig függőleges helyzetben. Ebben a pozícióban jó szemkontaktust tudsz kialakítani a kicsivel, hogy bizalmat teremts gyermekeddel. Döntsd meg a cumisüveget, úgy hogy a cumifej megteljen tejjel, mielőtt óvatosan a cumifejet a babád szájába helyeznéd – így elkerülheted, hogy a csecsemő lenyeljen bármilyen légbuborékot, ami gázképződést okozhat. 

  3. Változtasd az oldalakat

   

  Cumisüveges táplálás közben változtasd a tartási pozíciókat egyik oldalról a másikra. Próbálj meg oldalt változtatni, miután a cumisüveg tartalmának fele elfogyott és megbüfiztetted a kisbabád.

  4. Hónaljtartás

   

  A hónaljtartás akkor jó választás, ha császármetszésen estél át vagy ikreid vannak. Helyezz egy párnát az öledbe, hogy segítsen megtámasztani a kisbabát. 

  5. Válaszd a megfelelő cumifejet

   

  Fontos, hogy olyan cumifejet használj, mely a babádnak megfelelő nyílással rendelkezik. Lassú, közepes és gyors áramlási sebességű cumifejek közül válogathatsz. Egy újszülöttnek általában gyengéd, lassú áramlásra van szüksége, de minden baba táplálási igényei életkortól függetlenül eltérőek lehetnek. Próbáld meg megfigyelni a kisbabád jelzéseit, hogy megértsd, melyik cumifej a legmegfelelőbb számára.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.