0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Szoptatás nyilvános helyen

  Szoptatással kapcsolatos

  gyakori kérdések

  A szoptatás beállítása néha nehéz feladat, de többnyire egyre könnyebbé válik. Tartson ki, és a lehető legjobb életkezdési ajándékot adhatja gyermekének.

  Fájdalom szoptatáskor


  A szoptatás kulcsa a helyes módon történő mellre helyezés. A babának szép nagyra kell nyitnia a száját, és a mellbimbón kívül a bimbóudvart is a szájába kell vennie. Ha a mellbimbó alakja a szoptatást követően eldeformálódik, elképzelhető, ha pedig fáj a szoptatás, több mint valószínű, hogy nem megfelelő a mellre helyezés.

   

  A kisbabáját igazítsa a melléhez, ne pedig a mellét mozdítsa a baba szájához.

  Túltelítődés


  A tejbelövellést követően előfordulhat, hogy az emlő fájdalmasan megtelik és megkeményedik, és nehezebbé válik a mellre helyezés. Próbálkozzon tovább a szoptatással, mivel ez a legjobb módja annak, hogy kiürítse a melleket. A szoptatás előtt lefejhet egy kis tejet kézzel vagy mellszívóval, hogy megkönnyítse a kisbabájának a mell szájba vételét. Próbálja a fejést kellemes, meleg fürdőben végezni.

   

  Sok anyának segít a hideg és meleg borogatás váltogatása a feszülés okozta fájdalom enyhítésében – a hideghez tökéletes a hűtőből kivett kelkáposztalevél, míg a meleghez megfelel egy törölközőbe csavart melegvizes palack is.

  Mellgyulladás


  Mellgyulladásról akkor beszélünk, amikor az emlőszövet begyullad, valószínűleg az eltömődött tejcsatorna miatt. Az emlők érzékennyé és duzzadttá válnak, élénkvörös foltok jelennek meg rajtuk, Önnek pedig influenzához hasonlatos tünetei lesznek. A legjobb, amit tehet, hogy továbbra is szoptatja a babát, mivel a túltelítődés még tovább ront a tüneteken, és pihenjen annyit, amennyit csak tud. Beszéljen a háziorvosával is, hogy szüksége van-e antibiotikum-kúrára, illetve kérje ki a véleményét a szedhető fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban.

  Berepedt/vérző mellbimbók


  Ezt szinte biztosan a rossz mellre helyezés okozza – ne adja fel a helyes pozíció megtalálását. Kérje meg a csecsemős nővért, figyelje meg, hogyan helyezi a mellére a babát, mert ő valószínűleg tud majd segíteni. Beszéljen a háziorvosával arról, hogy melyik fájdalomcsillapítókat szedheti szoptatás alatt is, vagy próbálja ki az Avent mellbimbóvédőt, amely azonnali enyhülést hoz. Használjon mellbimbóvédő-krémet a szoptatás után azonnal, és kerülje tisztálkodás közben a szappan használatát a mellbimbókon.

  Szájpenész


  Ha éles, szúró fájdalmat érez szoptatás közben, és ez a szoptatás alatt egyre csak erősödik (és sokszor még a szoptatás után egy órával is érezhető), lehetséges, hogy szájpenésze van a babának. További tünetek a viszkető vagy túlérzékeny mellbimbók, amelyeken még a ruhaneműk érintése is fájdalmas. A mellbimbó esetleg a szokásosnál rózsaszínűbb és fényesebb lehet, a baba szájpadlásán pedig fehér foltok jelenhetnek meg. Mindketten kezelésre szorulnak, különben a fertőzést folyamatosan át fogják adni egymásnak – minél előbb látogasson el a háziorvosához.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.