• Ingyenes kiszállítás

 • 14 napos visszaküldési garancia

 • Ügyfélszolgálat a hét minden napján

1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Cikk

  A kényelem tudományos oldala – miért segíti elő a nyugodt lelkiállapot a hatékonyabb fejést?


  Mellszívók és mellápolás

  Elárulunk egy titkot. Az anyatej lefejése nem feltétlenül igényel hatalmas erőfeszítést. Valójában a kutatások azt mutatják, hogy minél nyugodtabb az anyuka, annál több anyatejet tud lefejni.

  A színfalak mögött

  Először is nézzük meg, mi történik a színfalak mögött az anyatej lefejése során. A mellszívó a kisbaba szopásához hasonló módon beindítja az anya szervezetében az oxitocin („jóérzés” hormon) felszabadulását. Az oxitocin ekkor jelet küld a szervezetének, hogy az kezdje meg a tej leadását. Vagyis minél magasabb az oxitocinszint, annál könnyebb beindítani a tejadóreflexet, és lefejni az anyatejet.

   

  Nagyobb kényelem, több tej

  Itt lép be a képbe a kényelem kérdése. A stressz – azontúl, hogy kellemetlen –, valójában gátolja az oxitocintermelést, vagyis megnehezíti a fejést. Tehát a kényelem nem csak egy jó-ha-van jellemző a mellszívók esetében, hanem egyenesen elengedhetetlen az egyszerűbb fejéshez.

   

  Mellszívóinkat a kényelem jegyében terveztük

  Mit tehet hát egy újdonsült anyuka? Érdemes félrevonulni egy csöndes szobába és olyan nyugodt zenét hallgatni, amelytől kellemesebben érzi magát. És persze az is segít, ha a mellszívóját a kényelmi szempontokat szem előtt tartva tervezték meg.

   

  Az ellazulás elősegítése érdekében mellszívóinkat úgy terveztük, hogy fejés közben Ön egyenes háttal ülhessen, tehát akkor is biztos lehessen abban, hogy jönni fog a tej, ha nem hajol előre. Ezenfelül a tejgyűjtő kagylókat olyan anyagból készítettük, amely meleg és puha érzetet kelt a bőrön – így elkerülhető a kezdeti hűvös érzés. Mert a kényelem – szerintünk – mindennek az alapja.

   

  Szeretne többet tudni a mellszívókról? Kattintson ide, és ismerje meg termékkínálatunkat.

  További olvasnivalók a témában

  A Philips Avent uGrow alkalmazás letöltése

  Ismerje meg a uGrow alkalmazást


  Értse meg a múltat. Élvezze a jelent. Tudja, hogy mit rejt a jövő.

  Szülővé válás. Nincs mindent tudó kézikönyv, de támogatási csapatunk mindig rendelkezésére áll

  Szeretne ingyenes, személyre szabott tanácsokat és kedvezményeket kapni, egyenesen a postafiókjába?
  E-mail ikon