1
Termékek

Mi okozza a rossz leheletet?


A rossz lehelet olyan probléma, amivel időnként mindannyian találkozunk. Az orvosok által halitózisnak nevezett jelenség oka lehet a rossz szájhigiénia, az életmódunk vagy éppen az általunk fogyasztott ételek. Általánosan elterjedt tévhit, hogy a rossz lehelet a gyomrunkból érkezik, de valójában 90%-ban az ok a szánkban keresendő. Önmagában a rossz lehelet nem tekinthető komoly orvosi esetnek, de zavaró lehet és utalhat más komolyabb probléma jelenlétére. A kezelésére a következő javaslataink vannak – amik hatásosabbak, mint egy mentolos cukorka.
75% of adults are concerned about bad breath

Fontos összefüggések

   

A rossz leheletet gyakran a szánkban élő baktériumok okozzák. A baktériumok a szánkban levő szénhidrátokból táplálkoznak és az emésztési folyamatuk során gázokat bocsátanak ki – ezt érezzük, amikor rossz a leheletünk. Egy másik kiváltó ok a száj szárazsága lehet. Az alkohol, a kávé vagy egyes gyógyszerek kiszáríthatják a szájat, így a baktériumok jobban tudnak szaporodni. A dohányzás is szerepet játszhat a kellemetlen szájszag kialakulásában, a füstben lévő szilárd részecskék lerakódnak a szájban és a torokban, ez okozza a „dohányos leheletet”.

Hogyan tud segíteni a helyes napi rutin?


Ha elszopogatunk egy mentolos cukorkát, akkor úgy érezhetjük, hogy tettünk valamit a rossz lehelet ellen, de valójában csak rövid távon elfedjük a problémát. A valódi kezeléshez a probléma okát kell megcélozni: a baktériumokat, amik a szájunkban élnek, a mandulákon, a nyelven és a fogakon. Az alapos szájápolási rutin az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szagot okozó baktériumoktól. A teljes szájápolási rutin magában foglalja a fogmosást, a nyelv tisztítását, a száj öblögetését és a fogselyem használatát.

A rossz lehelet legyőzése


Időről időre mindenkinek lehet rossz a lehelete. Függetlenül attól, hogy csak reggel jelentkezik vagy tartósan fennáll, a probléma nagyon kellemetlen lehet számunkra és a környezetünk számára is. A teljes szájápolási rutin viszont hatékony fegyver a rossz lehelet elleni harcban.

PHILIPS SONICARE

Hogyan segíthetnek a Philips Sonicare fogkefék?

 

A Philips Sonicare fogkefékhez kapható célzottan a lepedék hatékony eltávolítására kifejlesztett fogkefefej, mely akár 7-szer több lepedéket távolít el mint a kézi fogkefe.

 

Sőt! A Philips Sonicare szónikus elektromos fogkefék percenként akár 62 ezer mozdulatot végeznek, míg a kézi fogkefével körülbelül 300 mozdulatot tudunk tenni percenként. Ez azt jelenti, hogy két perc fogmosás a Philips Sonicare készülékkel megegyezik körülbelül egy hónapnyi kézi fogkefével végzett fogmosással. Más elektromos fogkefékkel ellentétben a Sonicare a szónikus mozgásnak köszönhetően eljuttatja a folyadékot fogközökbe is. Az eredmény érezhetően tisztább fogak és egészséges íny.