0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

    Ön és babája táplálkozása a terhesség alatt

     

    A táplálkozás nagyon fontos az Ön és a babája egészsége és biztonsága szempontjából, de nagyon nehéz lehet észben tartani, mit ehet és mit nem. Összeállítottunk néhány tippet, hogy egy kicsit könnyebb legyen.

     

    Ezek közül több….

     

    A terhesség alatt vannak bizonyos tápanyagok, amelyekből többre van szüksége. Az Egyesült Államok által ajánlott napi beviteli mennyiség (RDA) követése biztosítja, hogy semmit ne vigyen túlzásba. Íme néhány tápanyag, amit az étrendjéhez kell adnia:

     

    • Kolin (minimum ajánlott napi bevitel 450 milligramm)
    • Dokozahexaénsav (DHA, minimum ajánlott napi bevitel 200 milligramm)
    • Kálium (minimum ajánlott napi bevitel 4700 milligramm)
    • Riboflavin (minimum ajánlott napi bevitel 1,4 milligramm)
    • B6-vitamin (minimum ajánlott napi bevitel 1,9 milligramm)
    • B12-vitamin (minimum ajánlott napi bevitel 2,6 mikrogramm)
    • C-vitamin (minimum ajánlott napi bevitel 85 milligramm)
    • D-vitamin (minimum ajánlott napi bevitel 15 mikrogramm)
    • Cink (minimum ajánlott napi bevitel 11 milligramm)

    Ezekből legyen minél több az étrendjében…

     

    A terhesség alatt több fehérjére és kalciumra lesz szüksége az étrendjében a baba szöveteinek és csontjainak megerősítéséhez, a folsav pedig segít megvédeni a növekvő babát a születési rendellenességektől. A vas is fontos, mivel segít a sejteknek oxigént szállítaniuk a babának. Mindezt szem előtt tartva következzék néhány olyan ételtípus, amelyet a várandósság idején belefoglalhat az étrendjébe.

     

    Teljes kiőrlésű gabonafélék

     

    A teljes kiőrlésű kenyér és gabonapehely fogyasztása segít a folsav és a vas megfelelő szintjének elérésében, ráadásul több rostot tartalmaznak, mint a fehér kenyér és a rizs. A teljes kiőrlésű gabonafélék, mint a barna rizs, a teljes kiőrlésű búzából készült tészta, a zabliszt, a zabkása és a teljes kiőrlésű kenyér mind jók. 

    Bab

     

    A babfélék különböző tápanyagokban gazdagok, mint például fehérje, rost, kalcium, cink, folát és vas – próbálja ki a szóját, a lencsét, a fekete szemű babot, a csicseriborsót, a vesebabot, a pinto babot, a fehér és a fekete babot is.


    Tojás

     

    A tojás számos alapvető fehérjét, ásványi anyagot és vitamint, valamint kolint is tartalmaz, amelyek elősegítik a baba agyának fejlődését. Fontolja meg, hogy a tojás a terhesség alatt az étrendje részét képezze-e, de arra mindenképpen ügyeljen, hogy jól megfőzött legyen, és kerülje az alulfőtt vagy nyers tojást.

    Bogyófélék

     
    A bogyók gazdag C-vitamin-, folát-, kálium- és rostforrások. A terhesség alatt málna, szeder és áfonya is ehető.

    Lazac

     

    A lazac, a tonhal és a pisztráng mind omega-3 zsírsavakban, B-vitaminban és fehérjében gazdag hal. Ne vigye azonban túlzásba, van arra vonatkozó korlát, hogy hetente mennyit ehet ezekből, és a magas higanytartalmú halakat, köztük a cápát, a kardhalat és a makrélát kerülni kell. Ha sok tengeri ételt eszik, kérje meg kezelőorvosát, hogy ellenőrizze, mi egészséges az Ön és gyermeke számára és mi nem.

     

    Ügyeljen arra, hogy minden étel jól meg legyen főzve és át legyen sütve, és ne fogyasszon alulsült ételeket. Ezzel a néhány étrendbeli változtatással Ön és babája is egészséges marad.

     

    Az összeállítást készítette a Health & Parenting csapata

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.