A Philips eszpresszógépek, amelyek „Jegeskávé” („Iced Coffee”) recepteket kínálnak, különféle kávéfőzési technikákat alkalmaznak. További információkat az alábbi cikkben talál.
Miben más a jegeskávé Philips eszpresszógéppel történő elkészítése?
Jegeskávé-készítő rendszer
Egyedülálló kávéfőző rendszerünk tökéletesen alkalmazkodik a kiválasztott italtípushoz. Ez különösen igaz az alacsonyabb hőmérsékleten készülő „Jegeskávé” („Iced Coffee”) receptre, amely nem vízzel hígított, frissítő kávékat készít.
Emiatt a megfelelő kávéerősség és a megfelelő íz biztosítása érdekében a kávé kinyerési ideje megnő a normál eszpresszóhoz képest (hosszabb főzési idő).
A kávéfőzési idő megnövekedése mellett az alacsony áramlási sebesség miatt eltérő szivattyúhang is hallható.
Hideg az adagoló kifolyócsőből távozó jegeskávé?
Nem, ahhoz, hogy egy gombnyomással azonnal jegeskávét kínáljunk, a normál eszpresszónál alacsonyabb hőmérsékleten és lassabban főzzük le a kávét a kávébab ízeinek tökéletes kinyerése érdekében. Ez azt jelenti, hogy a kávé meleg lesz, amikor távozik a kifolyócsövön.
A hagyományos hideg áztatásos („cold brew”) módszerrel a kávéőrleményt hosszabb ideig áztatják a környezeti hőmérsékleten lévő vízben. Ez a folyamat akár 12 órát vagy még többet is igénybe vehet.
A fentiek választ adtak a kérdésére? Amennyiben nem, lépjen kapcsolatba velünk további segítségért.