Hogyan készíthetek gluténmentes tésztát a Philips tésztakészítővel?
Közzétéve 2022. október 25.
Ha házilag szeretne gluténmentes tésztát készíteni a Philips tésztakészítővel, vegye figyelembe az alábbi tippeket és trükköket:
Válassza ki a megfelelő liszttípust
Ha otthon szeretne gluténmentes tésztát készíteni a tésztakészítő segítségével, javasoljuk, hogy az alábbi lisztek egyikét használja:
- Előre kevert
- Lencseliszt
- Borsóliszt
- Csicseriborsóliszt
- Hajdinaliszt
- Quinoaliszt
- Gesztenyeliszt
- Rizsliszt
A házi gluténmentes tészta készítésénél figyelembe kell venni a következőket:
A gluténmentes tészta főzés előtt könnyebben törik, mivel a gluténmentes liszt csökkenti a tészta rugalmasságát.
A glutén a búzában és a hasonló gabonafélékben található fehérjekeverék. Rugalmasságot ad a tésztának, segít megkelni és megtartani az alakját, és gyakran rágós állagot is ad a végterméknek.
Ezért gluténmentes tészta készítésekor javasoljuk, hogy adjon hozzá sűrítőanyagot, például xantángumit, guargumit vagy tojást. Ügyeljen arra, hogy az előre kevert liszt már tartalmazhat kötőanyagot, így nem szükséges további anyagot hozzáadni.
A gluténmentes liszt használatakor az ajánlottnál kevesebb vízre van szükség. A liszt típusától függően körülbelül 10-20 ml-el kevesebbre van szükség ezekhez a receptekhez.
A glutén a búzában és a hasonló gabonafélékben található fehérjekeverék. Rugalmasságot ad a tésztának, segít megkelni és megtartani az alakját, és gyakran rágós állagot is ad a végterméknek.
Ezért gluténmentes tészta készítésekor javasoljuk, hogy adjon hozzá sűrítőanyagot, például xantángumit, guargumit vagy tojást. Ügyeljen arra, hogy az előre kevert liszt már tartalmazhat kötőanyagot, így nem szükséges további anyagot hozzáadni.
A gluténmentes liszt használatakor az ajánlottnál kevesebb vízre van szükség. A liszt típusától függően körülbelül 10-20 ml-el kevesebbre van szükség ezekhez a receptekhez.
A tészta állaga fontos a siker szempontjából
Ahhoz, hogy a recept beváljon és nagyszerű eredményt érjen el, elengedhetetlen, hogy a tészta morzsás állagúnak tűnjön a dagasztótartályban. A recept nem fog működni, ha a tészta túl nedves (jól ismert, tészta állagú) vagy túl száraz (nagyon lisztes tészta állagú).
A jó és rossz tészta állag közti különbség a préselésnél:
Példa recept
Lencse, borsó vagy csicseriborsó tészta:
250 g liszt (lencse, borsó vagy csicseriborsó), 1 evőkanál xantán (opcionális), 75 ml víz.
Ezek a lépések nem oldották meg a problémát? Kérjük, forduljon hozzánk további segítségért.
250 g liszt (lencse, borsó vagy csicseriborsó), 1 evőkanál xantán (opcionális), 75 ml víz.
Ezek a lépések nem oldották meg a problémát? Kérjük, forduljon hozzánk további segítségért.
Play Pause