Pizza vagy kenyértészta dagasztása a Philips tésztakészítő segítségével
Közzétéve 2023. március 21.
Ha szeretné tudni, hogyan kell használni a Philips tésztakészítőt tészta dagasztásához, például pizza- vagy kenyértésztához, olvassa el az alábbi cikkünket.
Tészta dagasztása:
- Kapcsolja be a tésztakészítőt. Ha automatikus tömegmérés funkcióval rendelkező tésztakészítőt használ, válassza a sima tészta, tojás vagy ízesített tészta programot. (Mivel nem fogja követni a folyadékszámítást, nem számít, hogy melyik programot választja.)
- Tegye az összes száraz hozzávalót a keverőkamrába, és zárja le a fedelet.
- Indítsa el a dagasztást az indítás gomb megnyomásával.
- A folyékony hozzávalókat lassan öntse a fedélen lévő nyílásokba. Megjegyzés: Az automatikus tömegmérés funkcióval rendelkező készülékek esetében ne kövesse a kijelzőn látható kiszámított vízmennyiséget, hanem ragaszkodjon a recepthez.
- Hagyja, hogy a tésztakészítő 3:00 percig dagassza a tésztát a kijelzőn megjelenítettek szerint. Ha az időzítő 00:00-ra van beállítva, az indítás/szüneteltetés gomb vagy a be-/kikapcsoló gomb megnyomásával állítsa le a tésztakészítőt.
- Húzza ki a készülék hálózati dugóját a fali aljzatból, majd vegye ki a tésztát a keverőkamrából. Hagyja, hogy a tészta megkeljen, majd folytassa a szokásos módon.
Megjegyzés:
- Ne hagyja felügyelet nélkül a tésztakészítőt dagasztás közben, és ne használja a préselés funkciót.
- Mindig húzza ki a készülék hálózati dugóját a fali aljzatból, mielőtt a keverőkamrába nyúlna.
Az alábbi videókban is láthat példákat pizza- és kenyértészta receptekre. Ha az instrukciók és a videók nem segítették elő az optimális tészta elérését, forduljon hozzánk további segítségért.
Pizzatészta példa recept:
250 g fehér liszt
25 g olívaolaj
½ kávéskanál cukor
½ kávéskanál só
½ csomag gyorsélesztő
140 ml meleg víz
25 g olívaolaj
½ kávéskanál cukor
½ kávéskanál só
½ csomag gyorsélesztő
140 ml meleg víz
Play Pause
Kenyértészta példa recept:
500 g teljes kiőrlésű liszt
20 g száraz élesztő
1 kávéskanál só
1,5 kávéskanál kenyérfűszer
350 ml langyos víz
(opcionális: 20-40 g mag, pl. napraforgó- vagy tökmag
Sütési idő: körülbelül 45-60 perc 180 °C-on
20 g száraz élesztő
1 kávéskanál só
1,5 kávéskanál kenyérfűszer
350 ml langyos víz
(opcionális: 20-40 g mag, pl. napraforgó- vagy tökmag
Sütési idő: körülbelül 45-60 perc 180 °C-on
Play Pause