Vásárlóknak
Termékek

Almás morzsás pite

Hozzávalók a tésztához

5 tojás
125 g cukor
125 g liszt

Hozzávalók az almás morzsához

100 g zabpehely
125 g liszt
115 g jéghideg vaj
100 g cukor
1 csipet fahéj
1 csipet őrölt kardamom
1 csipet őrölt csillagánizs
4 alma
4 evőkanál barnacukor
Porcukor

Hozzávalók a feltéthez

Egy csomag mini keksz (ostya)
0,5 l tejszín
100 g cukor

Tésztalap elkészítése

Keverje finoman össze a cukrot és a tojást a Kitchen Machine konyhagép habverő tartozékának segítségével a legnagyobb fokozaton.
Akkor jó a tojáshab, ha az edényt fejjel lefelé fordítva megtartja magát és nem esik ki.
Szitálja rá a lisztet és forgassa bele gyengéden a tojásos keverékbe (ne keverje).
Öntse a tésztát a kiolajozott tepsibe és süsse 30 percig. Akkor van kész, ha beleszúr egy villát és nem ragad rá a tészta.
Vegye ki a tésztát a sütőből, szórja meg egy kevés cukorral és hagyja kihűlni.

Almás morzsa elkészítése

Mérje ki a hozzávalókat és vágja kis kockákra a hideg vajat.
Keverje össze a hozzávalókat egy nagy tálban: a lisztet, zabpelyhet, cukrot, és a vajkockákat.
Ízesítse a keveréket fahéjjal, őrölt csillagánizzsal és kardamommal.
Gyúrja össze a hozzávalókat, míg porhanyós tésztát nem kap.
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra, hámozza meg az almákat és vágja őket kis darabokra.
Tegye a tepsibe az almadarabokat.
Szórjon barna cukrot az almára és keverje össze.
Oszlassa el a porhanyós tésztát az almán a tepsiben.
Süsse meg az almás morzsát a sütőben és hagyja hűlni 25-30 percig.

Végső simítások

Vágja a tésztalapot 3 egyenlő részre.
Verje fel a tejszínt a cukorral maximális sebességen a konyhagép habverő tartozékának segítségével.
Tegye az első lapra az almás-morzsás keverék harmadát és habzsák segítségével nyomja rá a tejszínhab harmadát.
Tegye rá a második lapot és ismételje meg az előző lépést, majd tegye rá a harmadik lapot is.
Ismételje meg az első lépést megint és díszítse a sütemény tetejét tejszínhabbal, keksszel, csokoládégyönggyel, almával és porcukorral.