Vásárlóknak
Termékek

Pizza pármai sonkával, mozzarellával és friss fügével

Hozzávalók a tésztához

200 g korpás liszt
500 g liszt
375 ml langyos víz
4 evőkanál élesztő
2 evőkanál tej
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

3 dl paradicsom püré
1 evőkanál méz
1 evőkanál balzsamecet
Cayenne bors

Hozzávalók a feltéthez

5 vékony szelet pármai sonka
2 friss füge
100 g buffalo mozzarella
50 g parmezán sajt
100 g rukkola
20 g pirított fenyőmag
Friss bazsalikom (kis levelek)

Tekintse ezt a receptet alapnak; helyettesítheti a sonkát lazaccal vagy marhahússal. Használhat más zöldségeket is saját variációja elkészítéséhez.

Elkészítés

Tegye a dagasztóhorog tartozékot a Kitchen Machine konyhagépbe és mérje ki a hozzávalókat.
Tegye a korpás lisztet, lisztet, élesztőt és a langyos vizet a keverőtálba.
Keverje simára a hozzávalókat a Kitchen Machine konyhagép segítségével.
Körülbelül 5 perc dagasztásra van szükség, 3-as fokozaton.
5 perc után adja hozzá a tejet, olajat és sót és dagassza még 5 percig 3-as fokozaton.
Mindeközben kenjen ki olívaolajjal egy nagy tálat.
Gyúrja a pizzatésztát egy nagy labdává és tegye a tálba.
Tegyen nedves törülközőt a tálra és hagyja kelni a tésztát körülbelül 2 órán keresztül, szobahőmérsékleten.
Vegye elő a paradicsomszósz hozzávalóit és készítse el.
Nyújtsa ki a tésztát körülbelül 30 cm átmérőjű kör alakra, kissé vastagabbra hagyva a széleket.
Kenje el a paradicsomszószt a tésztán egy kanál segítségével.
Tegye a pizza tetejére a pármai sonka szeleteket, paradicsomot, szeletelt mozzarellát, parmezán sajtot.
Melegítse elő a sütőt 250°C fokra legalább 30 percig.
Ha van grill funkciója, ezt is állítsa maximumra (amikor sütni kezdi a pizzát, kapcsolja le).
Süsse a pizzát 15 percig 250°C fokon, 7 perc után fordítsa meg a tepsit a sütőben, hogy egyenletesen süljön.
Szórja meg a kész pizzát fenyőmagokkal, rukkolával, bazsalikommal és friss fügével.