0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  A testi fejlődés mérföldkövei

  Gyermeke a születése napjától kezdve folyamatosan tanul. A fejlődés természetes módon történik – Önnek csak annyi teendője van, hogy megfelelő környezetet biztosítson ehhez, és a babát a helyes irányba terelgesse.

  Három fontos dolog


  Kisbabája fejlődését három tényező befolyásolja: a gének, a személyiség és a környezet. Míg a genetikai adottságokat és a személyiséget nem változtathatja meg, a kiteljesedését elősegítheti gondoskodó és ösztönző környezet kialakításával.

  Minden baba különböző

   

  Nem szabad elfelejteni, hogy minden kisbaba másképp fejlődik. Az is kifejezetten normális, hogy miután elsajátítanak egy új készséget, egy időre úgy tűnik, mintha elfelejtenék. Ne engedjen a kísértésnek, és ne hasonlítgassa másokhoz gyermekét, hiszen mindegyikük a saját tempójában fejlődik és – hacsak nem áll fenn valamilyen mögöttes probléma – kétéves korukra utolérik egymást. Fejlődésük sebessége nem jelez különleges tehetséget, ugyanakkor problémát sem.

   

  Habár felesleges azon aggódnia, hogy lépést tart-e a gyermek a többiekkel, jó ötlet ösztönözni őt. A jól kialakított rutin és a sok alvás egyaránt fontos szerepet játszik a fejlődésben. Az ingerek biztosítására a legjobb időpont az, amikor a baba nyugodt és éber – ébredés után, illetve pelenkacserét vagy etetést követően. Ekkor játsszon a babájával, de amint a kicsi elfárad vagy ingerültté válik, hagyja abba. A „nyugodt éber” állapot egy újszülött esetében néha csak 15–20 percig tart, de három hónapos korára ez az időszak körülbelül 45 percre emelkedik majd.

  Mindennek eljön az ideje

   

  Az első két évben a kisbabája testi fejlődése nagyon gyors. Amikor megszületik, a mozgása csakis reflexeken alapul. A kezeit ökölben tarja, a karjait és a lábait pedig behajlított helyzetben. Viszont ahogyan az első hat hét során erősödni kezdenek az izmok és kiegyenesednek a végtagok, nagy változásoknak lesz majd tanúja. A testi fejlődéssel kapcsolatos első nagy kihívás, amellyel gyermekének szembe kell néznie, a fej és a nyak izmainak megerősítése lesz.

   

  Az agy mozgást irányító részei adott sorrendben fejlődnek a fejtől a lábujjakig. Ez az oka annak, hogy a babák meghatározott sorrendben sajátítják el a képességeiket. 

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

   
  Regisztráljon AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 15% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.