1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

    • Ingyenes kiszállítás

    • 14 napos visszaküldési garancia

    • 2 év garancia

    Termékek

    Philips recipe for macaroons

    Macaron

    Macaroons

    Hozzávalók a macaronhoz

    300 g őrölt mandula
    300 g porcukor
    4 friss tojásfehérje
    3 egynapos tojásfehérje
    320 g cukor
    75 ml víz

    Hozzávalók a macaron krémhez

    150 g túró
    1 vanília rúd
    50 g cukor
    2 lap zselatin (áztatott)
    4 evőkanál víz
    200 ml tejszínhab

    Krém töltelék

    4 eper (piros)
    12 mandarin gerezd (narancssárga)
    1 szelet ananász (sárga)
    Néhány mentalevél (zöld)

    Ételhőmérő

    Macaronok elkészítése

    Melegítse elő a sütőt 165°C-ra. Keverje össze az őrölt mandulát és a porcukrot és szűrje le többször a keveréket egy finom szitán. Keverje össze a 4 tojásfehérjével, amíg sűrű krémet nem kap és rakja át egy másik tálba.
    Forralja fel a cukrot és a vizet egy serpenyőben pontosan 119°C-ra, a hőfokot az ételhőmérővel ellenőrizze .
    Eközben verje fel a másik 3 tojásfehérjét a Kitchen Machine konyhagépben, tegye 3-as fokozatba és fokozatosan adja hozzá a cukorszirupot. Keverje a keveréket néhány percig 5-ös fokozaton, amíg ki nem hűl.
    Keverje finoman össze a keveréket a mandulás masszával és cukorral egy kanál segítségével, amíg puha, de tömör tésztát nem kap.
    Ossza szét 4 egyenlő részre a keveréket és színezze meg őket a következők szerint:
    Piros: 3 csepp piros festék, Narancssárga: 1 csepp piros, 2 csepp sárga festék, Sárga: 3 csepp sárga festék, Zöld: 3 csepp zöld festék

    Töltsön meg félig egy sima habcsős habzsákot a tésztával. Nyomjon karikákat a tepsire mind a 4 színből.
    Hagyja száradni a macaronokat 1 óráig. Száraz réteg kell, hogy képződjön rajtuk.
    Vegye le a hőmérsékletet 140°C-ra és süsse a macaronokat 10 percig. Hagyja kissé nyitva a sütő ajtaját, hogy a nedvesség távozhasson. Ez segít megelőzni a repedéseket.

    Töltelék elkészítése

    Áztassa be a zselatint egy kevés vízbe.
    Vágja fel a vanília rudat és kaparja ki belőle a magokat.
    Keverjen joghurt sűrűségű krémet a tejszínhabbal, cukorral és vaníliamagokkal a habverő segítségével, maximális sebességen.
    Váltson keverő tartozékra a Kitchen Machine konyhagépen és adja hozzá a túrót, és végül a zselatint is, amit feloldott 4 evőkanál meleg vízben.
    Tegye a keveréket egy habzsákba és hagyja állni a hűtőben minimum 2 óráig.
    Vágja fel a gyümölcsöket kis darabokra.
    Vágja le a habzsák tetejét és töltse meg a macaronokat a krémmel és friss gyümölcsökkel.